najbolja ulja italije

Pasta sa kozjim sirom i šparglom

Pasta sa kozjim sirom i šparglom

Italijanska kraljica kuhinje na krajnje ekstravagantan način.

Sastojci:

1 kašika ekstra Carapelli devičanskog maslinovog ulja

2 kašike putera

2 crvena luka

1 čen belog luka

morska so

sveže mleveni crni biber

400 g Rummo paste po izboru

250 g špargli (odsečeni vrhovi, iseckanih na manje komade)

150 g graška, svežeg ili smrznutog

100 g izmrvljenog kozjeg sira

Priprema

Zagrejte ekstra devičansko maslinovo ulje i puter u tiganju i pržite crveni luk na srednje jakoj vatri pet minuta, povremeno mešajući. Dodajte izgnječen beli luk i pržite još par minuta dok ne porumeni i postane hrskavo.

Kuvajte pastu pet minuta, dodajte špargle i kuvajte još dva minuta, zatim dodajte grašak i kuvajte još dva minuta, pa dobro procedite.

Vratite pastu i povrće u šerpu i dodajte luk. Dodajte kozji sir, so i crni biber i dobro promešajte.g


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt