najbolja ulja italije

Pilav s pelatom

Pilav s pelatom

Uz dodatak ekstra devičanskog maslinovog ulja i bosiljka ovo jelo će imati pravi mediteranski šmek.

Sastojci:

400 g Riso Gallo Arborio pirinča

8 dl bujona od povrća

2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

malo putera

½ kg Mutti pelata

½ glavice luka

so, biber

vezica peršuna

Priprema:

Iseckajte luk i propržite na ekstra devičanskom maslinovom ulju. Dodajte pirinač, promešajte i dodajte pelat paradajz. Kuvajte pet minuta. Prelijte pirinač supom, poklopite, pa pilav stavite u zagrejanu rernu i pecite 12 minuta. Izvadite iz rerne, dodajte malo putera, posolite i pobiberite po ukusu. Pospite seckanim peršunom. Po želji možete dodajte origano i bosiljak.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt