najbolja ulja italije

Pileća piccata sa prelivom od limuna

Pileća piccata sa prelivom od limuna

Jednom kada probate ovu pikantnu, a opet nežnu piletinu, nećete oklevati da je napravite za prijatelje.

Sastojci:

8 polovina pilećih prsa bez kostiju

2 jajeta

2 kašike plus 1/4 šolje suvog belog vina

5 kašika limunovog soka

3 čena belog luka, izgnječenog

1/8 kašičice sosa od ljute paprike

1/2 šolje brašna

1/2 šolje rendanog parmezana

1/4 šolje mlevenog svežeg peršuna

1/2 kašičice soli

3 kašičice Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

2 kašike putera

Priprema:

Izlupajte filete piletine. U plitkoj posudi izmešajte jaja, 2 kašike vina, 2 kašike limunovog soka, beli luk i sos od ljute paprike. U drugoj plitkoj posudi promešajte brašno, parmezan, peršun i so. Premažite piletinu smesom brašna, umočite u smesu jaja, a zatim ponovo premažite smesom brašna.

Filete ispržite na ekstra devičanskom maslinovom ulju i izvadite sa strane. U istom tiganju otopite puter. Dodajte preostalo vino i limunov sok. Ostavite da proključa. Kuvajte otkriveno, dok se sos ne smanji za četvrtinu. Zalijte tim umakom piletinu.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt