Pileća piccata sa prelivom od limuna
Jednom kada probate ovu pikantnu, a opet nežnu piletinu, nećete oklevati da je napravite za prijatelje.
Sastojci:
8 polovina pilećih prsa bez kostiju
2 jajeta
2 kašike plus 1/4 šolje suvog belog vina
5 kašika limunovog soka
3 čena belog luka, izgnječenog
1/8 kašičice sosa od ljute paprike
1/2 šolje brašna
1/2 šolje rendanog parmezana
1/4 šolje mlevenog svežeg peršuna
1/2 kašičice soli
3 kašičice Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
2 kašike putera
Priprema:
Izlupajte filete piletine. U plitkoj posudi izmešajte jaja, 2 kašike vina, 2 kašike limunovog soka, beli luk i sos od ljute paprike. U drugoj plitkoj posudi promešajte brašno, parmezan, peršun i so. Premažite piletinu smesom brašna, umočite u smesu jaja, a zatim ponovo premažite smesom brašna.
Filete ispržite na ekstra devičanskom maslinovom ulju i izvadite sa strane. U istom tiganju otopite puter. Dodajte preostalo vino i limunov sok. Ostavite da proključa. Kuvajte otkriveno, dok se sos ne smanji za četvrtinu. Zalijte tim umakom piletinu.