najbolja ulja italije

Pita od tikvica bez kora

Pita od tikvica bez kora

Ako niste vični u kuhinji, odabrali smo ovaj lagani recept za vas.

Sastojci:

3 jaja

1 dcl Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

500 g tikvica

300 g brašna

1 prašak za pecivo

2 kašike kisele pavlake

5 kašika griza

so, biber

1 glavica crnog luka

1 kašika seckanog peršuna

100 g parmezana

Priprema:

Tikvice iseckajte na kolutove, posolite, ostavite da odstoje i dobro ih ocedite. Luk iseckajte sitno. U posudu stavite jaja, umutite i dodajte ostale sastojke. Masu dobro umutite i izlijte u pleh koji ste premazali uljem i brašnom. Pecite na 180 stepeni oko 30 minuta dok ne požuti.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt