najbolja ulja italije

Pizza sa Mutti polpom – omiljeno jelo svih generacija

Pizza sa Mutti polpom – omiljeno jelo svih generacija

Da li ste osoba koja voli da provodi vreme u kuhinji i redovno priprema iznenađenja svojim najmilijima? Ponekad se desi da ponestane ideja, ali u takvoj situaciji rešenje je jelo koje svi obožavaju i koje može da se priprema na bezbroj načina – njeno veličanstvo pizza.

Potrebno je za testo: 230ml tople vode

                                      1 kašika šećera

                                      Kesica suvog kvasca

                                      3 kašike Carapelli maslinovog ulja

                                      1 kašičica soli

                                      300gr brašna

 

Za nadev:                    Mutti polpa 400gr

                                     Kačkavalj

                                     Pečurke, bukovače

                                     IL Capitano crne masline

                                     Svež peršun, origano, bosiljak

Priprema:                 

U toploj vodi rastvoriti kvasac,dodati šećer, maslinovo ulje i so i dobro izmešati. Ovu smesu sipati u brašno i umesiti testo. Zatim ga ostaviti 10-15 min da naraste. Podeliti ga na četiri dela rastanjiti i filovati. Peći na 240 stepeni oko 15 minuta.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt