najbolja ulja italije

Punjeni paradajz

Punjeni paradajz

Neka ova jesen miriše na gurmanluk!

Sastojci:

2 kg paradajza

300 g mlevene junetine

2 glavice crnog luka

500 g mešane zeleni (šargarepa, paškanat, peršun, celer)

1 šoljica Riso Gallo Arborio pirinča (možete poručiti OVDE)

3 jaja

2 dl kisele pavlake

1 veza peršuna

so

Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje (možete poručiti OVDE)

Priprema:

Paradjzu skinite vrh, izdubite ga, posolite, pa na suvoj krpi ostavite ih okrenute čitav dan da se lepo ocede.

Za fil - dve glavice crnog luka treba sitno iseckajte, posolite i izdinstajte do svetložute boje. U to dodajte na kockice iseckanu vezu zeleni i manji koren celera. Kad je povrće smekšalo, dodajte mleveno juneće meso, pa sve dinstajte dok višak vode ne ispari. Sklonite s vatre, pobiberite i po potrebi dosolite.

U drugom sudu šoljicu pirinča obarite u tri šoljice posoljene vode. Kada je pirinač gotov, sklonite ga s vatre i ohladite. Prohlađeno meso pomešajte s pirinčem i jajima.

Smesu za zatvaranje pravite tako što jedno jaje, šolju kisele pavlake i vezu peršuna, iseckanog sitno, umutite mikserom.

Paradajz poređajte u nauljenu vatrostalnu posudu, napunite filom, zalijte smesom za zatvaranje, sa strane ubacite listove peršuna koji je preostao i prekrijte aluminijumskom folijom. Pecite u rerni na 200 stepeni, oko 45 minuta. Foliju skinite, pojačajte na oko 250 stepeni – pa samo još malo zapecite.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt