najbolja ulja italije

Riso Gallo pirinač sa povrćem

Riso Gallo pirinač sa povrćem

Pirinač je oduvek važio za najzdraviju žitaricu, a osim toga i za najukusniju. Sa ovom žitaricom možete da eksperimentišete i pripremate po vašoj želji i želji vaših ukućana. Zdrav i brz obrok na vašem stolu, za sve koji nemaju puno vremena za pripremu je Riso Gallo pirinač sa povrćem.

Potrebno je: Šolja Riso Gallo pirinča

                       1 šargarepa

                       3 kom Mutti pelata

                       Veća glavica crnog luka (ili crvenog)

                       4 čena belog luka

                       70ml Carapelli extra virgine maslinovog ulja

                       Nekoliko pečuraka

                       Fileti crvene paprike

                       So i biber

                       Ruzmarin za dekoraciju

Priprema: Pirinač oprati i iscediti. Upržiti naseckani luk i beli luk. Dodati pirinač i promešati dok se ne uprži i dodati iseckani Mutti pelat. Doliti 3 šolje vruće vode i kuvati pirinač dok ne upije tečnost. Na kraju začiniti po ukusu. Staviti poklopac na pirinač da omekša pre serviranja. Pečurke propržiti na ulju, papriku i šargarepu iseckati i servirati sa pirinčem. Dekorisati ruzmarinom.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt