najbolja ulja italije

Rižoto sa kruškama i parmezanom

Rižoto sa kruškama i parmezanom

Kremasto i pikantno, vrtlog sjajnih ukusa koji će prijati vašim nepcima.

Sastojci:

300 g Riso Gallo Arborio

3 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

1 kašika maslaca

1 crni luk

1 dl belog vina

1 l bujona od povrća

2 velike kruške

60 g rendanog parmezana

40 g hladnog maslaca

Priprema:

Crni luk isecite na sitne komadiće. Zagrejte 3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja i kašiku maslaca, dodajte luk, posolite i kratko dinstajte dok malo ne omekša.

Dodajte kruške narezane na komadiće, ali odvojite sa strane trećinu krušaka koje ćete posebno dinstati i servirati na samom kraju.

Dodajte pirinač, zalijte belim vinom. Smanjte temperaturu i postepeno dodajte bujon tokom 15-20 minuta, dok pirinač ne bude skuvan, ali još uvek al dente.

U međuvremenu dok se pirinač kuva, kockice kruške dinstajte oko 5 minuta na malo ekstra devičanskog maslinovog ulja, sa malo soli i sušene majčine dušice. Kad je pirinač kuvan, dodajte hladni maslac i parmezan a zatim pažljivo promešajte. Odmah servirajte kremasti rižoto sa kockicama dinstane kruške.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt