najbolja ulja italije

Rižoto sa morskim plodovima

Rižoto sa morskim plodovima

Za današnji ručak odaberite rižoto sa morskim plodovima.

Sastojci:

200 g Riso Gallo Arborio pirinča

1 šargarepa

200 g gotovih morskih plodova

1 glavica crnog luka

Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje

so, biber

peršunov list

3 čena belog luka

100 ml belog vina

Priprema:

Pirinač dobro operite i stavite da se kuva u malo vode oko četiri do pet minuta, dok voda ispari. Na ekstra devičanskom maslinovom ulju propržite sitno naseckan crni luk, pa dodajte šargarepu. Kad se sve malo prodinsta, dodajte morske plodove, belo vino i izgnječen beli luk i sve prodinstajte još 15 minuta. Na kraju dodajte začin, biber, so i naseckan peršunov list. U tako spremljene morske plodove dodajte spreman pirinač i sve lagano izmešajte, poklopite i ostavite oko 15 minuta da pirinač upije aromu.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt