najbolja ulja italije

Rižoto sa rukolom, pršutom i pivom!

Rižoto sa rukolom, pršutom i pivom!

Skoro da nema osobe koja ne voli sočni, ukusni rižoto. Ova italijanska delicija se pravi na mnogo načina, ali sa ovom neobičnom i savršeno ukusnom kombinacijom ćete iznenaditi sve goste!

Sastojci

 

Priprema:

U velikoj tavi zagrejte malo maslinovog ulja na srednje jakoj vatri i propecite belli i crni luk dok ne postane proziran. Uklonite luk i dodajte artičoke. Dinstajte oko 5 minuta.

Kada su artičoke omekšale, dodajte rižu i lagano propržite, oko 2 minuta, povremeno mešajući varjačom.

Ulijte bujon i mešajte kako bi proverili da se riža ne zalepi na dnu. Zatim dodajte čašu piva. Smanjite vatru i pokrijte ​​lonac. Kuvajte 13 minuta.

Kada je riža al dente, sklonite sa vatre i dodajte maslac, pa kozji sir, pršutu i parmezan. Snažno mešati dok se svi sastojci ne sjedine. Poslužite preliveno s malo maslinovog ulja i pospite parmezanom. Po želji, možete ukrasiti sa još malo pršute. Prijatno!


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt