najbolja ulja italije

Rižoto sa tikvicama i slaninom

Rižoto sa tikvicama i slaninom

Rižoto je uvek dobrodošao kao prilog, ali podjednako je dobar i kao kompletan obrok.

Sastojci:

200 g Riso Gallo Arborio pirinča

1 tikvica

1 šargarepa

1 crni luk

3 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

100 g slanine

bujon od povrća

so, biber, peršun, majčina dušica

Priprema:

Tikvicu narežite na kockice. Luk i šargarepu, koje ste prethodno sitno naseckali, kratko propržite na ekstra devičanskom maslinovom pa zalijte sa malo bujona od povrća i ostavite da se dinsta. Kad tikvice budu mekane, dodajte pirinač i još supe od povrća pa ostavite da se još mali dinsta.

Slaninu iseckajte na kockice i kratko popržite u tiganju bez dodavanja ulja, pa je umešajte u rižoto. Dodajte so, biber, peršun i majčinu dušicu po ukusu, i uz povremeno mešanje i dodavanje bujona dinstajte dok riža ne omekša.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt