najbolja ulja italije

Rosti od krompira i luka sa poširanim jajetom

Rosti od krompira i luka sa poširanim jajetom

Jednostavno a zasiti vrlo brzo.

Sastojci:

800 g crvenog krompira

150 g crnog luka

1 kašika gustina

60 g pinjola

4 kašike bosiljka

3 kašike Basso aceto balsamico

6 kašika Carapelli ekstra devičanskog ulja

4 jaja

3 kašike putera

Priprema:

Krompir operite i kuvajte u posoljenoj vodi oko 15 minuta. Ocedite ga i ostavite da se ohladi. Luk oljuštite i isecite na tanke kolutove. Krompir oljuštite i grubo izgnječite i pomešajte sa lukom. Masu za rosti posolite i pobiberite, umešajte u masu gustin i pinjole. Testo podelite na četiri dela. U tiganju zagrejte pola kasike putera i jednu kašiku ekstra devičanskog maslinovog ulja. Jednu porciju mase od krompira stavite u tiganj i poravnajte. Na srednjoj temperaturi pecite rosti oko tri minuta dok donja strana bude zlatno žuta, okrenite, dodajte pola kašike putera i pecite drugu stranu dok i ona ne postane zlatno žuta. Pečeni rosti stavite u rernu zagrejanu na 60 stepeni. Ispecite još tri rostija i stavite na toplo mesto.

U međuvremenu očistite i operite spanać i ostavite da se osuši. U lonac sipajte vodu sa sirćetom i pustite da proključa. Jaja razbijte i pažljivo svako stavite u šoljicu. Pažljivo jedno po jedno spuštajte u vodu na rešetkastu kašiku. Poširajte jaja oko 5 minuta.

Rosti izvaditi iz rerne, rasporedite na tanjire, dodajte spanać i bosiljak, jaja izvadite iz vode rešetkastom kašikom, ocedite i stavite na rosti. Začinite solju i biberom, prelijte ekstra devičanskim maslinovim uljem i odmah servirajte.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt