najbolja ulja italije

Salata sa skušom i šećercem

Salata sa skušom i šećercem

Plava riba bogata je omega 3 masnim kiselinama, te zbog toga stručnjaci preporučuju češću  konzumaciju upravo te ribe. U kombinaciji sa šećercem, prava je letnja delicija!

4-6 osoba

•    400 g Il Capitano fileta skuše u ekstradevičanskom malinovom ulju (poruči OVDE)
•    400 g mladog crvenog pasulja iz konzerve
•    100 g kukuruza šećerca
•    100gr crvene paprike 
•    1 glavica ljubičastog luka
•    4 kašičice peršina
•    2 kašičice Carapelli esktra devičanskog maslinovog ulja (poruči OVDE)
•    1 dl belog vina
•    Malo soli, bibera
•    limun

Priprema:

Oprati i naseckati peršun i usitniti luk. Pomešati ih u činiji sa maslinovim uljem.

Skuvati kukuruz u kipućoj vodi oko 5 minuta.

U činiji za salatu pomešati pasulj i kukuruz. Začiniti maslinovim uljem, solju, biberom i iseckanom crvenom paprikom. Dodati malo isceđenog limuna.

Skuše izvaditi iz konzerve, usitniti ih i posuti ih s malo crvene paprike. 

Zatim prebaciti na tanjir i politi mešavinom luka, peršuna i maslinovog ulja i dodati pasulj i kukuruz.

Ukrasiti peršunom. Prijatno!

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt