najbolja ulja italije

Salata sa tikvicama i tunjevinom

Salata sa tikvicama i tunjevinom

Uz malo vremena i truda do zdravog i ukusnog obroka!

Sastojci:

2 komada tikvica

1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 

1 pakovanje La Perla tunjevine 

1 glavica crvenog luka  

1 veza zelene salate     

100 g tvrdog sira

1 crvena paprika

1 kašičica seckanog peršuna

1/2 kašičice soli

1/4 kašičice bibera

Preliv:

1 kašičica meda

4 kašičice Basso aćeto balsamiko sirćeta 

2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 

1/2 kašičice soli

Priprema:

Tikvice operite, očistite, isecite na kolutiće, premažite ekstra devičanskim maslinovim uljem sa obe strane, posolite, pa izgrilujte na tiganju bez ulja. Isto uradite sa paprikom.

Iseckajte luk na kolutove, a sir na kocke. Na tanjir stavite zelenu salatu, po njoj rasporedite tikvice, sir, peršun, tunjevinu i povrće, prelijte prelivom i dobro promešajte.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt