najbolja ulja italije

Sicilijanska kaponata

Sicilijanska kaponata

Osetite miris juga Italije!

Sastojci:

1 tikvica

1 patlidžan

3 paprike

1 glavica crnog luka

150 Mutti pasata  

4 čena belog luka

10 komada Il Capitano zelenih maslina

Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje

Aceto balsamico sirće

bosiljak

Priprema:

Patlidžan operite, očistite i isecite na kocke. Nakon toga patlidžan stavite u posoljenu vodu na 15 minuta da se gorčina otopi. Tikvice isecite na kockice. U dno posude stavite papir za pečenje, pa rasporedite kocke patlidžana i tikvice. Posolite i prelijte s malo ekstradevičanskog maslinovog ulja. Pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni dok ne omekšaju. Paprike i luk očistite i isecite na trakice.

Potom ih prodinstajte na ekstra devičanskom maslinovom ulju. Nakon što omekšaju dodajte pasirani paradajz i beli luk, prethodno očišćen i isečen na tanke kriške. Nakon što sos provri, dodajte tikvice i patlidžan, a zatim i zelene masline. Ostavite da se krčka na slaboj vatri još oko 5-6 minuta, dok se ne pomešaju ukusi.

Prohlađeno jelo začinite s malo balzamiko sirćeta po ukusu i posipite svežim bosiljkom


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt