najbolja ulja italije

Sicilijanski prilog od krompira

Sicilijanski prilog od krompira

Idealno kao prilog ili toplo predjelo, vegeterijanci će ga posebno voleti.

Sastojci:

1 kg crvenog krompira

1 glavica crnog luka

1 kašika kapara

100 g Il Capitano zelenih maslina bez koštice

1 kašičica Azucar Demero smeđeg šećera

0,5 dl belog sirćeta

5 kašika Carapelli ekstradevičanskog maslinovog ulja

so i biber

Priprema:

Oljuštite krompir, operite i isecite ga na kockice. Oljuštite luk, tanko ga isecite i propržite u dubljem tiganju na ekstra devičanskom maslinovom ulju. Dodajte mu kockice krompira i dobro ga pržite sa svih strana 4-5 minuta na jakoj vatri. Zalijte ih sa 1 dl vruće vode, sačekajte da provri, pa smanjite temperaturu i dinstajte oko desetak minuta.

Dodajte kapar, masline, pa sve pospite smeđim šećerom. Sipajte i sirće, posolite, pobiberite, promešajte i nastavite s kuvanjem na umereno jakoj vatri do pet minuta.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt