najbolja ulja italije

Slani kolač od bundeve

Slani kolač od bundeve

Jesen je i sezona bundeva. Evo kako ih najlepše iskoristiti.

Sastojci:

300 g očišćene bundeve

200 g krem sira

2 dl jogurta ili kefira

2 jaja

0,75 dl Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE)

200 g običnog brašna

100 g integralnog brašna

1 prašak za pecivo

so

mešavina italijanskih začina

Priprema:

Očišćenu bundevu narendajte na sitno, posolite i dodajte krem sir i jaja pa dobro promešajte. Dodajte naizmenično ekstra devičansko maslinovo ulje i jogurt ili kefir i mešajte bez prestanka.

Pomešajte obe vrste brašna  sa praškom za pecivo i začinima po ukusu.Dodajte smesi od bundeve i jaja. Rernu ugrejte na 180 C, sipajte smesu u podmazan kalup i pecite 40-45 minuta.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt