najbolja ulja italije

Sočivo na italijanski način

Sočivo na italijanski način

Jelo koje više nego prija u hladnim januarskim danima.

Sastojci:

400 g sočiva

3 glavice crnog luka

5 čenova belog luka

150-200 g dimljene slanine

1/2 kg Mutti pelata(poručite OVDE)

5 kašika Mutti duplo koncentrovanog paradajza (poručite OVDE)

4 supene kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja(poručiteOVDE)

2 kašičice Azucar Demero smeđeg šećera (poručite OVDE)

začini po ukusu

voda po potrebi

Priprema:

Preko noći potopite sočivo u vodu da bi nabubrilo. Sutradan ga skuvajte u tri vode (menjajte vodu kad provri). Kada sočivo bude već kuvano, odlijte vodu i stavite ga na stranu.

U međuvremenu sitno iseckajte crni i beli luk, slaninu i pripremite pelat paradajz. Najpre crni luk popržite na ekstra devičanskom maslinovom ulju, a kada poprimi boju, pospite ga sa 2 kašičice smeđeg šećera da bi još više porumeneo. Potom dodajte beli luk i slaninu. Mešajte sve dok slanina ne omekša. Tada dodajte oceđeno sočivo i pelat paradajz i koncentrat od paradajza. Pri samom kraju, kada su i paradajz i sočivo potpuno kuvani, dodajte po ukusu začine i još malo kuvajte (maksimalno 15 minuta).


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt