najbolja ulja italije

Sušeni paradajz u maslinovom ulju

Sušeni paradajz u maslinovom ulju

Zimska jela će biti savršena, ukoliko imate ovaj italijanski „kec iz rukava“.

Sastojci:

2 kg paradajza

500 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

beli luk

bosiljak

ruzmarin (sveži ili sušeni)

lovorov list

sveža majčina dušica po želji

so, biber

Priprema:

Prilikom biranja paradajza, trudite se da nbudu iste veličine kako bi se ravnomerno osušio. Ugrejte rernu na 100 stepeni C. Paradajz operite i osušite, obrišite krpom ili papirnim ubrusima. Na dno posude za pečenje stavite i papir za pečenje. Paradajz isecite na četvrtine i složite na pleh.

Neoljušten beli luk ređajte između kriški paradajza. Posolite, pobiberite i poprskajte ekstra devičanskim maslinovim uljem. Stavite u rernu na sušenje oko 3 – 4 sata. Zatim ugasite rernu i ostavite paradajz da se ohladi. U sterilisane tegle ređajte ruzmarin, ohlađen paradajz i oljušteni pečeni beli luk. Dodajte po jedan lovorov list, listove svežeg bosiljka, svežu majčinu dušicu i na kraju prelijte ekstra devičanskim maslinovim uljem do vrha paradajza.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt