najbolja ulja italije

Taljatele sa sosom od sardina

Taljatele sa sosom od sardina

Pasta i morske delicije ponos su Mediterana. Spojite ova dva sastojka i dobićete pravu čaroliju.

Sastojci:

500 g Rummo taljatela

250 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

2 čena belog luka

2 pakovanja Il Capitano sardina u ulju

300 g Mutti čeri

šaka svežih krupnih listova bosiljka

2 kašičice kapara

1/2 šolje iseckanog svežeg bosiljka

sveže samleven crni biber

Priprema:

Zagrejte ekstra devičansko maslinovo ulje i dinstajte beli luk. Smanjite temperaturu, a zatim dodajte sardine i čeri paradajz, listove bosiljka i kapar. Testeninu skuvajte u ključaloj slanoj vodi dok ne postane meka i potom je dobro ocedite. Sipajte sos preko testenine, pa gotovo jelo dekorišite sveže iseckanim bosiljkom i pospite crnim biberom.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt