najbolja ulja italije

Tart sa pečurkama i prazilukom

Tart sa pečurkama i prazilukom

Ne treba vam puno vremena i veštine za ovo jesenje remek-delo.

Sastojci za koru:

100 g belog brašna

125 g speltinog brašna

100 g maslaca

2 kašike kisele pavlake

malo soli

Sastojci za nadev:

1 manja tikvica

3 jaja

400 g La Perla pečuraka

100 g praziluka

250 g sira

so i biber

suvi začin

Priprema:

Prvo umesite testo od navedenih sastojaka i stavite ga u kesu, pa u frižider na 30 minuta. U međuvremenu dinstajte seckani praziluk, pa dodajte seckane tikvice i pečurke. Začinite i ostavite da se malo prohladi. Zatim razvucite testo i stavite ga na dno pleha za tart i uzdignite ivice testa. U nadev od povrća dodajte jaja i sir i sve izmešajte i stavite preko kore za tart. Pecite u zagrejanoj rerni na 175 stepeni oko 20 minuta.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt