najbolja ulja italije

Tartalete sa čeri paradajzom

Tartalete sa čeri paradajzom

Sezona paradajza nikada nije pri kraju zahvaljujući Mutti proizvodima. Evo recepta koji to i dokazuje.

Sastojci:

Testo:

200 g brašna

1 kašičica morske soli

1 kašičica Azucar Demero smeđeg šećera

1 kašičica praška za pecivo

60 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

2 jaja

 

Nadev:

225 g mladog kozjeg sira

1 kašika vlašca

1 kašika sitno seckanog peršuna

so, biber

2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

600 g Mutti čeri paradajza

listići bosiljka

Priprema:

Najpre pripremite testo. Viljuškom izmešajte brašno, so, šećer i prašak za pecivo. Posebno lagano umutite jaja i ekstra devičansko maslinovo ulje i tečne sastojke sipajte u suve. Kad se sastojci povežu, istresite testo na lagano pobrašnjenu podlogu i lagano mesite dok ne dobijete kompaktno testo. Umotajte testo u providnu foliju i ostavite sa strane dok ne pripremite fil. U međuvremenu uključite rernu da se greje na 200 °C.

Sir izgnječite viljuškom, pa mu dodajte vlašac, peršun i biber. Čeri paradajz isecite na polovine.Testo razvijte na lagano pobrašnjenoj podlozi, pa od njega isecajte krugove kojima ćete obložiti kalupe. Rasporedite masu od sira u pripremljene korpe od testa. Preko sira nakapajte malo ekstra devičanskog maslinovog ulja, pa zatim rasporedite paradajz.

Pecite u zagrejanoj rerni 30 do 40 minuta dok korpice ne dobiju zlatnu boju, a paradajz omekša. Gotove tartalete pre služenja pospite seckanim listićima bosiljka i krupnom morskom solju.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt