najbolja ulja italije

Teleći medaljoni u tamnom sosu

Teleći medaljoni u tamnom sosu

Slatko-ljuta kombinacija smeđeg šećera i ljute paprike oplemeniće ovaj specijalitet od teletine i za tren oka popraviti vaše raspoloženje.

Sastojci:

9 komada telećih medaljona

2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

3 komada šargarepe

1 crni luk

1 koren celera

2 čena belog luka

2 dl crvenog vina

2 dl goveđeg bujona

1 kašičica ljute paprike

1 kašika Azucar Demero smeđeg šećera

Priprema:

Rernu zagrejte na 150 stepeni. U tiganju na ekstra devičanskom maslinovom ulju ispržite medaljone sa obe strane, potom ih posolite i pobiberite. Izvadite medaljone iz tiganja i ostavite ih sa strane da se ohlade.

U ulju u kojem se pržilo meso izdinstajte sitno iseckani crni i beli luk, dodajte šargarepu i celer, isečene na sitne kockice i ljutu papriku. Sve dobro promešajte i pržite na umerenoj temperaturi oko deset minuta.

Kad povrće omekša, vratite meso u tiganj, sipajte crno vino, smeđi šećer i goveđi bujon, promešajte i poklopite, sačekajte da provri, pa smanjite temperaturu i dinstajte oko 20 minuta.

Meso i nadev sipajte u tanjir i prekrijte folijom, da odstoji dva-tri sata kako bi meso omekšalo i bilo ukusnije. Servirajte odmah uz kuvano povrće ili pire krompir.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt