najbolja ulja italije

Testenina sa teletinom i šampinjonima

Testenina sa teletinom i šampinjonima

Lagana testenina u ukusnom i bogatom sosu od telećeg mesa i šampinjona pravi je gurmanski pogodak.

Sastojci:

500 g Rummo fuzila

500 g teletine

2 dl kisele pavlake

300 g šampinjona

2 dl pavlake za kuvanje

beli luk po ukusu

so, bosiljak

Ybarra ekstra devičansko maslinovo ulje

Mutti pelat po želji

Priprema:

Iseckajte teletinu na kockice ili trake i stavite da se prodinsta na ekstra devičanskom maslinovom ulju, zatim dodajte očišćene i isečene šampinjone, so, izgnječen beli luk i bosiljak i dinstajte.

Na kraju dodajte pavlaku za kuvanje i još malo kuvajte. Jelo sklonite s vatre i dodajte kiselu pavlaku. Skuvajte testeninu i poslužite je uz sos. Po želji, možete prodinstati pelat i dodati ga sosu.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt