najbolja ulja italije

Italijanski voćni kolač sa mangom i pistaćima

Italijanski voćni kolač sa mangom i pistaćima

Danas smo za vas pripremili ukusnu i jednostavnu italijansku poslasticu koju morate probati.

Sastojci:

50 g Azucar Demero smeđeg šećera

2 manga

1 kašika maslaca

pistaći

nana

Za testo:

250 g brašna

125 mililitara vode

100 g putera

1 kašika Azucar Demero smeđeg šećera

so

Priprema :

Da biste pripremili testo, iseckajte puter u sitne komade i pomešajte sa brašnom, smeđim šećerom i dodajte prstohvat soli. Zatim dodajte 125 ml vode i izmutite mikserom dok smesa ne postane kompaktna. Odloite je u frižider na sat vremena.

Očistite mango i isecite na deblje kolutove, a sok sačuvajte u šolji. U posudi zagrejte smeđi šećer sa jednom kašikom soka od manga i jednom kašikom putera. Kuvajte dok šećer ne postane karamelizovan.

Sipajte u pleh za pečenje i odozgo poređajte mango. Zatim dodajte smesu i pecite oko 25 minuta u rerni na 150 stepeni. Kolač ukrasite pistaćima i nanom.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt