Italijanski voćni kolač sa mangom i pistaćima
Danas smo za vas pripremili ukusnu i jednostavnu italijansku poslasticu koju morate probati.
Sastojci:
50 g Azucar Demero smeđeg šećera
2 manga
1 kašika maslaca
pistaći
nana
Za testo:
250 g brašna
125 mililitara vode
100 g putera
1 kašika Azucar Demero smeđeg šećera
so
Priprema :
Da biste pripremili testo, iseckajte puter u sitne komade i pomešajte sa brašnom, smeđim šećerom i dodajte prstohvat soli. Zatim dodajte 125 ml vode i izmutite mikserom dok smesa ne postane kompaktna. Odloite je u frižider na sat vremena.
Očistite mango i isecite na deblje kolutove, a sok sačuvajte u šolji. U posudi zagrejte smeđi šećer sa jednom kašikom soka od manga i jednom kašikom putera. Kuvajte dok šećer ne postane karamelizovan.
Sipajte u pleh za pečenje i odozgo poređajte mango. Zatim dodajte smesu i pecite oko 25 minuta u rerni na 150 stepeni. Kolač ukrasite pistaćima i nanom.