najbolja ulja italije

Južnotirolske kocke sa lešnikom

Južnotirolske kocke sa lešnikom

Ukoliko vas zanima čime se Italijani tradicionalno slade tokom božićnih praznika, donosimo vam recept za ukusne kocke od lešnika.

Recept za 6 osoba

Vreme pripreme: 45 minuta

Sastojci:

 

Priprema:

Preko pleha položite papir za pečenje.

Za pripremu testa pospšite brašno na radnu površimu i pomešajte ga s praškom za pecivo. Potom dodati 50 g putera, jaja, 65 g smeđeg šećera, rendanu koru limuna i so, i od svih sastojaka umesite meko testo. Testo ostavite u frižideru da se prohladi oko sat vremena.

Nakon toga na radnoj površini posutoj brašnom stanjite testo u pravougaoni oblik debljine oko 5 mm. Stavite testo na pleh i preamežite ga džemom od kajsija.

Za preliv lagano zagrejte ostatak putera, 100 g smeđeg šećera, kao i smeđeg šećera sa vanilom i vodu. Dodati iseckane lešnike u tu smesu i ostavite sa strane da se malo prohladi. Nadev ravnomerno prelijte preko testa i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, oko pola sata. Ostavite da se prohladi i secite na male kocke.

Prohlađene kocke jednim vrhom umočite u otopljenu čokoladu i položite na papir za pečenje da se prosuše. 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt