najbolja ulja italije

Kremasti pirinčani puding sa prelivom od borovnica

Kremasti pirinčani puding sa prelivom od borovnica

Kada se zaželite slatkih ukusa iz domaće radinosti, sve što je potrebno je malo volje i par sastojaka koje sigurno imate u svojoj kuhinji. Užitak je zagarantovan. Napravite ovaj sasvim drugačiji puding i uživajte u kremastom popodnevnom desertu.

Potrebno vam je za puding:

Potrebno vam je za preliv:

  • 200 g borovnica (mogu i zamrznute)
  • 30 g šećera
  • ceđeni sok pola limuna

Način pripreme pudinga:

Skuvajte Riso Gallo Arborio prema uputstvu na pakovanju. Kad se skuva, u drugoj šerpi pomešajte kuvani pirinač, 1 ½ šolje mleka, šećer i so. Kuvajte 15 do 20 minuta dok ne postane kremasto. Dodajte ostatak mleka, jaje i suvo grožđe, pa kuvajte još 2 minuta konstatno mešajući. Sklonite s vatre pa umešajte puter i vanilu.

Način pripreme preliva:

U posudi pomešajte sve sastojke i stavite da se kuvaju na laganoj vatri sve dok se šećer ne otopi i borovnice ne otpuste sok. Zatim pojačajte vatru da borovnice počnu krčkati, te kuvajte 10-15 minuta dok tečnost ne ispari (tj. dok ne dobijete strukturu džema). Dekorišite u kombinaciji sa pudingom prema želji (najbolje u providnim posudama). Prijatno!

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt