najbolja ulja italije

Novogodišnji slani chimney kolač

Novogodišnji slani chimney kolač

Praznici su idealno vreme da, za svoju dušu i bez stresa, isprobate neki novi recept. Obavezno probajte slanu varijantu kolača kojeg svi obožavaju.

Sastojci:

500 ml mleka

10 g svežeg kvasca

2 kašike Azucar Demero smeđeg šećera

2 kašike soli

150 ml Carapelli esktra devičanskog maslinovog ulja

1 žumance

1 kg brašna

1 belance (za premazivanje nepečenog testa)

susam (za posipanje testa)

Priprema:

Polovinu brašna stavite u posudu, dodajte izmrvljen kvasac, smeđi šećer, so, ekstra devičansko maslinovo ulje, žumance i sa mlakim mlekom zamesite fino i glatko testo uz preostalo brašno. Ostavite testo pola sata. Nadošlo testo podelite na manje loptice i ostavite ih da odstoje. Svaku lopticu valjajte rukama u dugačku traku.

Praznu limenku operite i oko nje stavite pek papir. Premažite pek papir sa uljem, pa dugačku traku od testa uvijte oko limenke. Tako uvijeno testo četkicom premažite sa neumućenim belancetom i bogato uvaljajte u susam.

Limenke sa testom stavite uspravno u tepsiju i pecite u zagrejanoj rerni 20 minuta na 200 stepeni.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt