Pirinčane slatke palačinke
Ovo je jedan veoma jak i nesumnjivo ukusan, neobičan specijalitet. Pravi izbor ako želite da unesete malo novina u svoju kuhinju.
Potrebno je:
• 1 litar mleka,
• 60 gr šećera,
• 300 gr Riso Gallo Arborio pirinča
• 20 gr kvasca,
• 150 gr brašna,
• 1 kašičica cimeta,
• narendana korica 1 limuna i narandže,
• pola kašičice soli
• Schogetten mlečna čokolada
• Šećer u prahu
• ulje
Priprema:
Skuvajte Riso Gallo Arborio pirinač u mleku uz dodatak soli, sve dok ne upije mleko i ne bude raskuvano zrno. Kada je kuvano, prohladiti, pa dodati brašno, šećer, cimet, koricu narandže i limuna i kvasac otopljen u malo tople vode.
Nakon toga, smesu uvijte u foliju i ostavite oko dva sata na toplom mestu da nadođe. Zatim na pobrašnjenoj površini razvucite naraslo testo u debljini 2-3 cm, isecite nožem na pravougaonike koje treba urolati i spustati na vrelo ulje.
Na pari otopite Schogetten mlečnu čokoladu. Pospite gotove palačinke šećerom u prahu, a zatim ih prelijte otopljenom čokoladom. Prijatno!