najbolja ulja italije

Pirinčane slatke palačinke

Pirinčane slatke palačinke

Ovo je jedan veoma jak i nesumnjivo ukusan, neobičan specijalitet. Pravi izbor ako želite da unesete malo novina u  svoju kuhinju.

Potrebno je: 
•    1 litar mleka,
•    60 gr šećera,
•    300 gr Riso Gallo Arborio pirinča
•    20 gr kvasca, 
•    150 gr brašna, 
•    1 kašičica cimeta, 
•    narendana korica 1 limuna i narandže, 
•    pola kašičice soli 
•    Schogetten mlečna čokolada
•    Šećer u prahu
•    ulje

Priprema:

Skuvajte Riso Gallo Arborio pirinač u mleku uz dodatak soli, sve dok ne upije mleko i ne bude raskuvano zrno. Kada je kuvano, prohladiti, pa dodati brašno, šećer, cimet, koricu narandže i limuna i kvasac otopljen u malo tople vode.

Nakon toga, smesu uvijte u foliju i ostavite oko dva sata na toplom mestu da nadođe. Zatim na pobrašnjenoj površini razvucite naraslo testo u debljini 2-3 cm, isecite nožem na pravougaonike koje treba urolati i spustati na vrelo ulje. 

Na pari otopite Schogetten mlečnu čokoladu. Pospite gotove palačinke šećerom u prahu, a zatim ih prelijte otopljenom čokoladom. Prijatno!

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt