najbolja ulja italije

Torta con pompelmo (italijanski praznični kolač)

Torta con pompelmo (italijanski praznični kolač)

Sastojci:

Za preliv:

 

Priprema:

1.    Izrendajte koru dva grejpfrut. Dodajte šećer i prstima pomešajte, dok se dobro ne sjedine, kako bi šećer dobio prirodnu eteričnu aromu  grejpfruta. 
2.    Prepolovite jedan od grejpfruta i iscedite ga u šoljicu koju ste odredili za merenje. Dodajte mleko ili jogurt u šoljicu za merenje dok  ne bude bilo 2/3  u šoljici tečnost. Sipajte sok od grejpfruta pomešan sa mlekom ili jogurtom u posudu sa izrendanim grejpfrutom  i šećerom i umutite dobro. 
3.    Zatim umutite jaja i maslinovo ulje. U drugoj posudi umutite, izmešajte zajedno brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Zatim postepeno umešajte sve suve sastojke u tečnu smesu. 
4.    Sipajte testo u pleh koji ste prethodno podmazali puterom i posuli brašnom. Pecite tortu na 180 stepeni,  od 50 do 55 minuta dok ne porumeni. 
5.    Za glazuru, iscedite sok od preostalog grejpfruta. Pomešajte žuti i beli šećer i četiri kašičice soka. Sačekajte da se kolač ohladi pre nego što pospete glazuru.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt