najbolja ulja italije

Suši sa lososom

Suši sa lososom

Napravite najbolju harmoniju Italije i Japana u svom domu.

Sastojci:

1 pakovanje nori algi

250 g Riso Gallo Arborio pirinča (PoručiteOVDE)

1 krastavac

250 g dimljenog lososa

1/2 kašičice belog luka u prahu

mešavina začina, biber

Priprema:

Pirinač obarite u slanoj vodi, potom ga ocedite od suvišne tečnosti. U kuvani pirinač dodajte beli luk i začine po ukusu. Krastavac uzdužno isecite na osmine, a dimljeni losos na trake. Na podlogu od bambusa stavite jedan list nori alge pa premažite slojem pirinča debljine 0,5 cm.

Na donju stranu nori alge, preko pirinča, poprečno stavite štapić krastavca i nekoliko traka dimljenog lososa. Pomoću podloge od bambusa čvrsto urololajte suši. Nori alga će od vlažnog i toplog pirinča omekšati, te se rolat odmah može iseći na parčad debljine 2 cm.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt