Basso maslinovo ulje - Olio di olive, prirodan anelgetik
Kada je reč o maslinovom ulju i o tome kako izabrati pravo, veoma je važno proveriti koji je proizvođač jer kao i sve druge namirnice i maslinovo ulje može biti nekvalitetno. Jedno od proverenih kvaliteta je Basso maslinovo ulje – Olio di oliva od 1L.
Italijansko rafinisano maslinovo ulje je pravi odabir, ukoliko preferirate zdravu ishranu i želite da pržite na maslinovom ulju jer dostiže visoku tačku ključanja. Blagog je ukusa i idealan je odabir ako želite da zamenite suncokretovo ulje. Šta god da pripremate od hrane, Basso maslinovo ulje je pravi izbor proverenog kvaliteta. Osim u kuhinji, maslinovo ulje ima još mnogo prednosti i puno razloga da ga uvek imate. Smatra se prirodnim anelgetikom jer sadrži iste supstance kao lek ibuprofen. Dve kašičice ovog ulja dnevno rešiće vaše tegobe.
Sadrži vitamine A, C i E, kao i fermente zbog kojih se lako vari i idealno je za osobe koje imaju problema sa probavom i česte bolove u želucu. Pogodno je za jetru, lečenje kamena u žuči i probavu. Veoma je blagotvorno za zdravlje jer sadrži nezasićene masne kiseline koje regulišu nivo holesterola u krvi, a posebno je pogodno u ovo doba godine, zbog nezdrave ishrane i teške hrane koju konzumiramo tokom jeseni i zime. Nezaobilazno je u pripremi ribe i morskih plodova, pa čak i u nekim poslasticama i zato je Basso maslinovo ulje jedno od najomiljenijih kulinarskih ulja.
Izuzetno je zdravo za lice i kosu, pa bi bilo poželjno da tokom hladnog vremena pravite maske za lice i da ga koristite kao prirodan lek za oštećenu kosu, posle nekoliko upotreba, kosa će vam biti sjajna i zdrava. Ovaj prirodan antioksidant treba uvesti u redovnu ishranu, posebno ako imate problema sa holesterolom. Redovna konzumacija maslinovog ulja sprečiće rizik od moždanog udara. Idealno se slaže sa paprikom, testeninama, sardinama, svežim začinskim biljem, piletinom i još mnogo toga. Savet je da ga čuvate na tamnom mestu jer svetlost uništava njegove antioksidanse.