Upoznajte prirodan paradajz
Proizvodi od paradajza oduvek su bili nezaobilazan deo bogate italijanske kuhinje. Čak su i naučna istraživanja dokazala da prerađeni paradajz sadrži višu koncentraciju likopena od svežeg, što za retko koje voće i povrće važi da u prerađenom obliku ima više nutrijenata od sirovih plodova.
Sigurno ste sada u dilemi kojim proizvodima od paradajza ukazati poverenje? Polazite od toga da se prilikom prerade svakog proizvoda koriste razni “prateći elementi” koji namirnicu pretvore u sve, osim zdravu i prirodnu. Međutim, na našem tržištu postoje proizvodi od paradajza koji s punim pravom treba da postanu deo vaše kuhinje. U pitanju su Mutti proizvodi. Ono što odlikuje i izdvaja Mutti proizvode je da oni sadrže samo paradajz, uz malo soli, bez aditiva, konzervanasa i veštačkih boja
Mutti proizvodi od paradajza su ono što italijansku trpezu čini tako ukusnom! S obzirom da je kvalitetan paradajz preduslov svakog tradicionalnog italijanskog jela, nije nimalo slučajno što je baš Mutti kao najkvalitetniji proizvođač već dugo ubedljivi lider na italijanskom tržištu.
Mutti ima bogatu paletu proizvoda na koje je posebno ponosan, a mi ćemo vam pokazati kako da ovo “rajsko voće” najbolje primenite u svakodnevnom kulinarstvu. Ono što Mutti proizvode čini jedinstvenim i posebnim je što će vam maksimalno skratiti vreme pripreme jela, a doprineće savršenom ukusu svojim vrhunskim kvalitetom.
Mutti Passata - delikatni pasirani paradajz koji je je dobijen jedinstvenim hladnim postupkom mlevenja, pa zadržava sva svojstva svežeg paradajza. Jarko crvene prirodne je boje, guste teksture, prirodnog mirisa i izvanrednog, slatkastog ukusa, bez semenki i ljuski i bez ikakvih veštačkih dodataka. Kako bi se kvalitet Mutti Passata sačuvao, pakuje se u staklenoj boci, a nakon otvaranja čuva se u frižideru. Odličan je za čorbe i razne soseve za meso i testenine.
Polpa Mutti - seckani komadići paradajza su savršena prerađevina koja se proizvodi isključivo leti, iz hladnog procesa mlevenja bez dodavanja konzervansa kao i veštačkih boja. Idealna je za jela koja zahtevaju kraće kuvanje, kao što su sosovi za testenine, kao i jela od povrća i mesa. Takođe, može se koristiti za bruskete, rižoto, picu, kao i za bilo koje kuvano jelo, koje se termički kratko obrađuju.
Mutti Pelati – Pelat je duguljasti, oljušten celi paradajz u sosu, veoma čvrst, sočan i bez kožice. Idealan za pripremu soseva, jela od mesa i drugih jela koja zahtevaju duže vreme kuvanja. Preporučuje se da se nakon otvaranja preruči u nemetalnu posudu i čuva u frižideru. Pogodan je za pripremu hrane na visokim temperaturama i idealan je za tipičnu italijansku kuhinju, gde paradajz mora da bude vidljiv i nepromenjene teksture, mirisa i ukusa.
Mutti Pizza Sauce - Ovaj ukusan sos je sastavni deo svake dobre pice. Direktno se stavlja na testo, a preko njega dodaju se ostali sastojci po vlastitom izboru i ukusu.
Mutti Doppio Concentrato - duplo koncentrovani paradajz pire, osim što daje bogatiji ukus, prijatan miris i primamljivu crvenu boju, obrok čini zdravijim. Odličan je u pripremanju gulaša, soseva, variva i supa. Odlično se slaže sa jelima u kojima je meso glavni sastojak, jer pojačava ukus paradajza i teksturu hrane na prirodan način, bez veštačkih boja i aroma. Može se dodatno kombinovati sa Mutti Passatom, Polpom ili Pizza Sosom.
Mutti Cherry Tomatoes - ima jedinstvenu karakteristiku slatkoće i intenzivan miris, pa je savršen prilog ili začin za jela u kojima je potreban poseban mediteranski ukus. Možete od njega napraviti divan sos za testeninu i meso.
Ukoliko još niste osmislili novogodišnju trpezu, nadamo se da smo vas inspirisali. I tu nije kraj! U duhu predstojećih praznika i darivanja, kupovinom bilo koja tri Mutti proizvoda na sajtu www.kupipovoljno.rs/akcija, dobijate praktičnu Mutti kecelju.
Postanite pravi šef uz Mutti!