najbolja ulja italije

Rummo testenine – uz prolećni zeleniš, porcija zdravlja

Rummo testenine – uz prolećni zeleniš, porcija zdravlja

Obrok testenine mogu da zasite i da budu hranljive u isto vreme. Mada, kada kažemo „testo“, većina odmah pomisli na nezdravu i jaku hranu, ali da li je uvek tako? Činjenica je da se testenine brzo i lako spremaju, ali takođe i da su mnogima omiljeni obrok. Rummo italijanske testenine potpuno zadovoljavaju kriterijume kvalitetnog obroka.

Ovi ugljeni hidrati, koji su redovno na jelovniku sportista, obezbeđuju glukozu neophodnu za rad mozga, kao i neophodnu energiju za rad mišića. Zašto baš Rummo paste? Ono po čemu se ove paste razlikuju od ostalih, je to što njihova tradicija datira još od 1846, godine, kao i to što imaju jedinstveni metod za proizvodnju jedinstvene paste.

Porodica Rummo je patentirala ekskluzivnu metodu proizvodnje testenina poznatu kao Lenta Lavorazione, koja predstavlja metod dugotrajnog procesa pripreme koji čuva sve najbolje iz premium durum pšenice. Prilikom proizvodnje koriste se bronzani kalupi koji testeninama daju posebnu čvrstinu i hrapavost površine. Poznate su među obožavaocima paste al dente, jedine na svetu sa sertifikovanim performansama kuvanja. Ove testenine zadržavaju svoj oblik čak i 18 sati nakon kuvanja. Rummo testenina uvek ostaje al dente i vrlo je cenjena od strane kuvara i gurmana širom sveta. Dovoljni razlozi zašto bi ove paste trebalo da se nađu i u vašoj kuhinji?

S obzirom da su testenine „gorivo“ za naš organizam, da nam daju potrebnu energiju, trebalo bi je najviše konzumirati u ovo doba kada osećamo prolećni umor i iscrpljenost. Njbolje je da porciju Rummo paste uravnotežite sa porcijom svežeg zelenog povrća, na taj način obezbeđujete vitamine A i C. Vaše prijatelje možete poslužiti pastom uz grilovano povrće, brokoli, karfiol ili pečurke, u zavisnosti od toga šta ko voli. Prolećna ishrana je najbogatija vitaminima, pa pustite mašti na volju!


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt