najbolja ulja italije

Riso Gallo Originario – malo zrno, velike mogućnosti

Riso Gallo Originario – malo zrno, velike mogućnosti

Ukoliko ste se uželeli domačih tradicionalnih jela, a želite da ih pripremite na sasvim zdrav način, Riso Gallo Originario, pirinač sitnog, okruglog zrna, je pravo rešenje. Pogodan je za sve vrste supa, krokete, sutlijaš, sarme, punjene paprike... Jedna od brojnih prednosti ovog pirinča je kratko vreme kuvanja - od 12 do 14 minuta.
Posle pšenice, pirinač spada u najčešće korišćenu žitaricu u svetu. Veoma zdrava, sita energetska namirnica, pirinač je lako svarljiva hrana. Dobro deluje na crevnu floru i ne izaziva alergije. Bogat je mineralima, posebno fosforom i kalijumom, a sadrži i magnezijum, kalcijum, gvožđe, cink i mnogo druge minerale. Vitaminom E obiluje u klici, a vitaminima B grupe obiluje u omotaču. Medu žitaricama je najuravnoteženiji. Zrno pšenice, ječma, ovsa je podeljeno tankom urezanom linijom napola, dok pirinač nema takvu crtu te je i bioioški najcelovitija žitarica. Ne sadrži masnoće, holestorol niti natrijum i zbog toga je često deo balansiranih dijeta.
Povrh svih svojih nutritivnih vrednosti, veoma je bitno koji pirinač ćete odabrati.
Riso Gallo je pirinač najvišeg kvaliteta koji dolazi iz srca Italije. Na svetskom tržištu je danas sve veća potražnja za svežim, prirodno očuvanim i kvalitetnim prehrambenim proizvodima koji su u toku proizvodnje što je moguće manje fizički i hemijski tretirani, a koji na trpezu dospevaju u istom kvalitetu kao kada su proizvedeni. Zato Riso Gallo, stvara proizvode koji su vrhunskog kvaliteta, odličnog ukusa, praktični za pripremu i sve to u lepom i zaštićenom vakum pakovanju. Prednosti ovakve vrste pakovanja jesu visok stepen higijene i sanitarne bezbednosti proizvoda, uz maksimalno očuvanje svežine i hranljivih svojstava. Osim toga, u Riso Gallo vakuum pakovanju, sa praktičnom kartonskom ambalažom, nalaze se pažljivo selektovana zrna, bez loma (kod brojnih proizvođača uspehom se smatra pakovanje koje ima 5 do 7% loma). Riso Gallo proizvodi različite vrste pirinča, ali jedno je zajedničko za sve njih – kvalitet po najvišim svetskim standardima.

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt