Pozdrav iz Toskane
Toskanski Ragu
31.10.2015.Ovo je klasičan toskanski ragu: ukusan umak koji se može koristiti na razne načine. Dodajte ga u lazanje, ili bilo koju vrstu testenine, i dobićete izvrstan obrok. Potrebno je: • 2 kašičice Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja • 2/3 šolje Mutti pasate • 1 srednja glavica crnog luka, iseckanog • 2 šargarepe, iseckane • 2 stabljike celera,...
OpširnijeRecepti za lepotu iz Toskane
29.10.2015.Priznaćete da je zaista neverovatno kako žene iz Toskane uspevaju ostati vitke, blistavog tena i prelepe bujne kose, čak i u poznim godinama. Studije i istraživanja su pokazala da zapravo hrana sa ovog podneblja, koja se sastoji od nekih od najboljih namirnica, utiče ne samo na zdravlje, već i na lepotu. Poznato je da Italijani odlično znaju kako da se hrane i dobro žive. Oni veruju u prirodne izvore lepote i zdravlja, u proizvode koje mogu naći i u svojoj bašti, bez...
OpširnijeFirentinski kolač Sciacciata
27.10.2015.Čuveni firentinski beli kolač Sciacciata, odlično se slaže uz sve tople napitke, a možete ga kombinovati i sa drugim kremastim poslasticama ili ga ukrasiti šlagom umesto šećerom u prahu, što je odlika originalnog recepta. Potrebno je: • 30 gr Carapelli ekstradevičanskog maslinovog ulja • 200 gr brašna • 150 gr šećera • 100 gr mleka • 2...
OpširnijeVenčanje iz bajke u toskanskim dvorcima
26.10.2015.Nema dame koja kao devojčica nije zamišljala tajanstveni život prinčeva i princeza u dvorcu iz bajke... Mogućnost da najvažnijeg dana u životu budete upravo vi u ulozi princeze, pružaju vam veličanstveni dvorci Toskane. Venčanje u toskanskom dvorcu znači doživljaj prekriven aurom prošlosti, iskustvo kulture i tradicije ovog područja i venčanje iz bajke! Bez obzira na zahteve, da li želite intimno ili veliko slavlje, postoji mnoštvo dvoraca u Toskani koji su...
OpširnijeLignje u toskanskom Zimino sosu
24.10.2015.Lignje u Zimino sosu pripremaju se jako jednostavno, a predstavljaju vrhunski toskanski specijalitet. Međutim, ono što ovaj obrok čini izuzetnim je odabir najkvalitetnijih sastojaka od kojih se priprema. To je vrlo bitna stavka, jer u suprotnom, ukus neće biti ni približan autentičnom. Potreno Vam je: • 2 komada Mutti pelati • 5 kašika Carapelli ekstradevičanskog maslinovog ulja • 1 luk,...
OpširnijeCool stvari koje verovatno niste znali o Toskani
22.10.2015.Toskana je najveća regija u Italiji koja se prostire na 9,000 kvadratnih kilometara. Glavni grad, Firenca i okolna seoska oblast, privlače 10 miliona posetilaca godišnje. Ako razmatrate posetu Toskani, ili ako vas samo intrigira ova predivna regija, evo i nekoliko interesantnih činjenica koje treba da znate: Toskana je mesto gde je rođen italijanski jezik Oficijalni italijanski jezik koji se govori danas je baziran na dijalektu Toskane, koji datira još iz doba renesanse....
OpširnijeToskanske Frittelle od pirinča
20.10.2015.Frittelle di Riso je tradicionalna toskanska poslastica, posvećena sv Josipu. Hrskave spolja i mekane iznutra, od ove poslastice ćete postati apsolutno zavisni. Nakon što jednom pripremite i probate Frittella di Riso, nećete se moći zaustaviti. Potrebno je: 1 litar mleka 150 gr Riso Gallo Arborio pirinča prstohvat soli 3 jaja 50 gr. šećera Izrendana kora 1 pomorandže 1 kašika brašna ulje za prženje šećer u prahu Priprema: Zagrejte mleko, Riso Gallo...
OpširnijeToskana kakvu sigurno niste videli
19.10.2015.Većina turista u Toskani ne istražuje izvan standardnih, turističkih destinacija. Međutim, Toskana ima toliko toga da ponudi osim popularnih mesta. Ako ste spremni za poduhvate izvan utabanih staza i videti više od onoga što vam nude vodiči, vratićete se iz Toskane sa potpuno različitim slikama iz ove čudesne regije. Posetite Vie Cave Toskana je dom jedne od najstarijih italijanskih civilizacija: Etruščana. Oni su bili moćni davno pre nego što su Rimljani...
OpširnijeBistecca Alla Fiorentina (Florentinski biftek)
17.10.2015.Klasični Bistecca all Fiornentina je veliki odrezak, koji obično teži oko 1 kilogram. Kad kupujete za ovo jelo, koristite najbolje meso, samleveni crni biber, najkvalitetnije italijansko ekstradevičansko maslinovo ulje i najbolji balzamiko koji možete priuštiti. Kombinacija ukusa iz svih tih sastojaka otkriva plemeniti obrok autentične toskanske kuhinje. Kako bi se osiguralo da biftek ostane sočan, ostavite meso na sobnoj temperaturi pre pripreme. Koristite debelu gvozdenu tavu...
OpširnijeFurlanski specijalitet sa pirinčem i bundevom
16.10.2015.Jesen nam pruža brojne blagodeti, među kojima su i ukusne bundeve. Iako ste možda navikli da ih spremate u slatkišima, u kombinaciji sa pravim italijanskim pirinčem i pršutom su prava delicija! Uverite se i sami: Potrebno je: • 350gr Riso Gallo Arborio pirinča • 200ml stonog belog vina • Pršuta • 250gr očišćene žute bundeve • 50g izrendanog...
Opširnije