Toskanske Frittelle od pirinča
Frittelle di Riso je tradicionalna toskanska poslastica, posvećena sv Josipu. Hrskave spolja i mekane iznutra, od ove poslastice ćete postati apsolutno zavisni. Nakon što jednom pripremite i probate Frittella di Riso, nećete se moći zaustaviti.
Potrebno je:
- 1 litar mleka
- 150 gr Riso Gallo Arborio pirinča
- prstohvat soli
- 3 jaja
- 50 gr. šećera
- Izrendana kora 1 pomorandže
- 1 kašika brašna
- ulje za prženje
- šećer u prahu
Priprema:
Zagrejte mleko, Riso Gallo Arborio pirinač i so. Kuvajte dok pirinač ne omekša i počne da se raspada; ako je potrebno, dodajte više mleka tokom tog vremena. Zatim sklonite sa ringle da se ohladi, još bolje ako ga ostavite u frižider preko noći.
U veliku činiju pomešajte jaja, šećer, koru pomorandže i brašno. Dodajte kuvani pirinač i dobro izmešajte. Rukama oblikujte male kuglice i stavite ih na stranu. Zagrejte ulje za prženje, zatim pržite loptice dok sa svih strana ne porumene, oko 5 minuta. Iscedite ih na papirnim ubrusima, zatim pospite šećerom u prahu na po vrhu, dok su još tople. Buon appetito!