najbolja ulja italije

Venčanje iz bajke u toskanskim dvorcima

Venčanje iz bajke u toskanskim dvorcima

Nema dame koja kao devojčica nije zamišljala tajanstveni život prinčeva i princeza u dvorcu iz bajke... Mogućnost da najvažnijeg dana u životu budete upravo vi u ulozi princeze, pružaju vam veličanstveni dvorci Toskane. Venčanje u toskanskom dvorcu znači doživljaj prekriven aurom prošlosti, iskustvo kulture i tradicije ovog područja i venčanje iz bajke!

Bez obzira na zahteve, da li želite intimno ili veliko slavlje, postoji mnoštvo dvoraca u Toskani koji su prilagođeni baš za ove prilike. Neki dvorci su čak  licencirani za civilne brakove koji se mogu izvoditi u vrtovima, dvorištima i sobama s prekrasnim pogledom. Bilo da želite versko ili civilno venčanje, tradicionalni ili moderni stil venčanja, u toskanskim dvorcima možete otkriti savršeno mesto kako bi vaš poseban dan zaista ostao nezaboravan.

Velelepne kule, veličanstvene plesne dvorane sa antičkim lusterima i kaminom, zeleni travnjaci sa ograđenim vrtovima i dvorištima, biće savršen ambijent za vaše sudbonosno DA. Zamislite... prekrasan toskanski dvorac na brežuljku, na kraju tipične toskanske ulice okružene čempresima... Vaši gosti će, takođe uživati u ekskluzivnom okruženju i provesti dan u drevnom dvorcu ogrnutom velom istorije i romantike, u mestu šarma tradicionalnog stila i lepo uređenih vrtova i parkova.

Ovo su neki od najlepših i najromantičnijih dvoraca u Toskani u kojima možete obaviti čin venčanja:

Castello di Celsa

Kapela iz šesnaestog veka, delo poznatog arhitekte Baldassarre Peruzzi, koji je rođen u tom području, predstavlja idealno mjesto za proslavu Vašeg venčanja. Za one koji više vole prirodu, postoji mogućnost venčanja na travnjaku ispred kapele. Ovaj dvorac bi, bez pogovora, učinio vaš dan jedinstvenim i nezaboravnim.

Castello di Casole

Ništa ne može biti romantičnije od venčanja u brdima Toskane. Veličanstveni Castello di Casole ima vlastitu istorijsku crkvicu koja može ugostiti 30 gostiju. Zamak, nekada dom plemićke porodice Bargagli, datira iz 1100-ih. Sa 41 privatnim apartmanom, poseduje i vlastiti vinograd Sangiovesea i Cabernet i plantaže maslina koje se protežu sve dole oko može dosegnuti. Ovaj dvorac je zaista jedno od najluksuznijih italijanskih mesta za venčanja. Venčanja se mogu održati u vinogradima za do 200 gostiju. Stručni planeri venčavanja i catering planeri pomažu da bi svečanost bila savršena.

Castello Il Palagio

Ovaj dvorac u području Kjanti, odiše srednjovekovnom lepotom, kako sama građevina, tako i dvorište koje ga okružuje. U dvorištu se nalazi i mala kapelica. Dvorac posebno oplemenjuju prekrasni vrtovi i parkovi.

Castello Vincigliata

Castello Vincigliata je toskanski dvorac koji se nalazi u Fiesole, na strmom brdu. Njegovu lepotu čini gotovo zastrašujućom upravo visoravan na kojoj se nalazi. Ovo uzvišenje je dom nekih od najpoznatijih italijanskih i kultnih toskanskih vila i nalazi se samo nekoliko kilometara od Firence.

Castello di Magona

Castello di Magona, bivša rezidencija toskanskog Leopolda II, nalazi se između poznatih gradova Siene i Luce, u trokutu mesta poznatih po proizvodnji vrhunskih vina, kao što su Sassicaia i Ornellaia. Dvorac je, takođe, blizu mora i plaže. Danas ovaj veličanstvena istorijska rezidencija nudi priliku da doživite istoriju sa svim modernim udobnostima u 20. veka.

Castel Bigozzi

Relais Castel Bigozzi je idealno mesto za ljubitelje intimnih seoskih venčanja. Postavljen na osami, skrivenom prostoru u Toskani, na samo oko pola sata udaljenom od Siene.

Castello di Sovicille

Još jedan dvorac u srcu pravog toskanskog sela. Nalazi se na slikovitom trgu s jedne strane i beskrajnim toskanskim brežuljcima s druge strane. Ova impozantan građevina iz 17. veka, izgrađena je na ruševinama drevnog dvorca.

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt