najbolja ulja italije

Sedam koraka do pirinčanog balsama

Sedam koraka do pirinčanog balsama

Već vekovima pirinčana voda je jedno od osnovnih sredstava za negu kose i kože. O benefitima pirinčane vode za lice pročitajte OVDE, a evo još jedne namene u službi lepote:

Ovaj prirodni preparat može imati ulogu balzama za kosu, a veoma ga je lako napraviti. Nakon upotrebe ovog balzama, kosa će biti neuporedivo mekša, sjajnija a ubrzaće se i njen rast. Razlog zašto pirinčana voda čini čuda za našu kosu je njeno bogatstvo neophodnim proteinima za zdravlje i lep izgled kose, zatim antioksidantima, vitaminom E, mineralima i tragovima pitere, sastojka koji je skoro neizostavan u dermatologiji.

U nastavku vam donosimo recept kako da u sedam jednostavnih koraka napravite pirinčanu vodu koja će činiti čuda za vašu kosu. Potrebni su vam samo šolja belog organskog pirinča i vode.


1. Riso Gallo pirinač potopite u vodu, tako da bude u potpunosti prekriven vodom.


2. Ispirajte ga u istoj vodi dok se ona na „zamuti“. Za to će vam biti dovoljno oko 30
sekundi.


3. Nakon toga procedite pirinač pažljivo, zadržavajući zrna a prosipajući vodu.


4. Još jednom prelijte već natapani pirinač novom vodom, lagano izmešajte i ostavite na nekoliko minuta da zrna upiju vodu


5. Pre nego što procedite, još jednom lagano promešajte.


6. Tako pripremljenu vodu koristite prilikom ispiranja kose, nakon što ste je šamponom oprali.


7. Ostavite vodu da odstoji na vašoj kosi oko dva minuta, pa je nakon toga isperite čistom vodom.


Obratite pažnju!

Pirinčanu vodu nemojte koristiti više od jednom nedeljno. Za svako korišćenje pripemite svežu pirinčanu vodu.

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt