najbolja ulja italije

Top recepti da zablistate u Najluđoj noći!

Top recepti da zablistate u Najluđoj noći!

Nova godina je pred nama. Radujete se druženju sa najmilijima, spremili ste haljinu i cipele, a sad je pravo vreme da se posvetite svome telu i da zablistate kao prave Italijanke! Italijanke veruju u prirodne izvore lepote i zdravlja, u proizvode koje mogu naći i u svojoj bašti, bez preterane upotrebe skupocenih kozmetičkih preparata i hemikalija. Ili, kako mnoge od njih kažu „ne stavljaj na telo ono što ne bi uneo u telo“.

Kao i u kulinarstvu, tako i u nezi, u Italiji se preferira upotreba nekoliko kvalitetnih sastojaka, ali na pravi način kombinovanih. Ono što je dobro da znate, sve ove sastojke možete naći u lokalnoj trgovini.

Za početak, priredite svom telu pravi mediteranski piling. Ukoliko nemate dovoljno vremena ili novca da redovno posećujete spa centre, napravite jedinstven ugođaj u vašem domu. Savršen recept za piling čiji je glavni sastojak maslinovo ulje, nakon kojeg ćete izgledati mnogo lepše i pre svega, relaksiranije, pogledajte OVDE.

Sledeća stavka je regenerativna i opuštajuća kupka. Pomešajte nekoliko kašika Carapelli maslinovog ulja sa dve kapi esecijalnog ulja lavande i tu mešavinu ubacite u kupku. Ovo je idealan način da se opustite, omekšate kožu i hidrirate celo telo. Ako volite miris lavande, egzotičnog voća, ruzmarina, sveže nane..možete i sami da napravite eterična ulja na vrlo lak način. Recepte pogledajte OVDE.

Nakon što ste regenerisali telo od svakodnevnog stresa, na red je došla birga o licu i lepom tenu. Prvo što treba da uradite je da napravite domaću masku za lice od pirinča i pružite svojoj koži negu koja briše tragove godina s lica. Recept za ovu masku pronađite OVDE. Nakon ove, pripremite masku za lice sa ekstradevičanskim maslinovim uljem, koje će vašoj koži vratiti čvrstinu i mladalački izgled. Na koji način, pogledajte OVDE. Ukoliko, pak, želite domaće sredstvo za toniranje kože lica, pripremite masku koju možete pogledati OVDE.

Priznaćete da, kada negujete svoje telo, često zaboravite na ruke, a njima je nega itekako potrebna, pogotovo u hladnim, zimskim danima. Tokom vetrovitih dana, ruke postaju grube i pucaju. Predupredite problem suvih ruku koristeći kupku sa maslinovim uljem, a recept za nju pogledajte OVDE.
Ukoliko su vas ovi recepti zainteresovali, još mnogo sličnih možete pronaći OVDE.

Tek kada se potpuno posvetite nezi svoga lica i tela, možete reći da ste se pripremili za „Najluđu noć“. Jer, kao što svi znamo, lepo lice je najlepši nakit koji te večeri možete poneti.

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt