najbolja ulja italije

Slani recepti

  • Fegato ala venecijana

    Fegato ala venecijana

    30.11.2021.

    Teleća džigerica pripremljena na ovakav način, pravi je delikates među Italijanima. Sastojci: 500 g teleće džigerice 3 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 2 kašike brašna 3 glavice crnog luka sok od pola limuna 1 kašika peršuna so i biber po ukusu Priprema: Šnicle džigerice uvaljajte u brašno, pa kratko propržite na ekstra devičanskom maslinovom ulju. Dodajte luk, pa kad omekne, posolite, pobiberite i pospite limunom i...

    Opširnije
  • Brzi keto zalogajčići od tikvica

    Brzi keto zalogajčići od tikvica

    18.11.2021.

    Ukoliko ste pobornik ovakvog vida ishrane, a dosadilo vam je da stalno spremate iste receprte, evo našeg predloga. Sastojci: 1 tikvica srednje veličine 125 g mozzarella sira 100 g čeri paradajza malo luka, bosiljka ili drugog začina po želji malo soli 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja   Priprema :   Tikvice isecite na pločice, posolite, dodajte začine pa premažite ekstra devičanskim maslinovim uljem i usitnjenim lukom. Pecite desetak minuta...

    Opširnije
  • Musaka od testenine

    Musaka od testenine

    03.11.2021.

    Jednostavna osnova, bogati dodaci i uz malo kreativnosti, pravi gurmanski zalogaj. Sastojci: 500 g Rummo pene rigate 100 g slanine 4 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja so, biber 200 g buđavog sira po izboru 2 prstohvata slatke mlevene paprike Priprema: Testeninu stavite u vodu i kuvajte desetak minuta, pa je dobro ocedite. Rernu zagrejte na 200 stepeni. Nasecite slaninu na trake i kratko je propržite na vrućem ulju. Zatim je izvadite i pomešajte sa...

    Opširnije
  • Salata sa kukuruzom šećercem

    Salata sa kukuruzom šećercem

    25.10.2021.

    Salata koja se brzo sprema, a još brže pojede. Sastojci: 425 g Il Capitano kukuruz u zrnu šećerac 100 g čeri paradajza 400 ml kisele pavlake 250 g feta sira so, origano, pečeni susam Priprema: Susam sipajte u tiganj, pa ga propecite na srednje jakoj vatri, dok ne dobije zlatno-žutu boju. Šećerac  kuvajte pet minuta, dobro ga ocedite i ostavite desetak minuta da se malo ohladi. Čeri isecite na polovine i stavite ih na ubrus da upiju višak vode. Sir...

    Opširnije
  • Italijanski štapići

    Italijanski štapići

    16.10.2021.

    Jednostavno – preukusni! Sastojci: Nadev: 200 g Mutti pizza sos 200 g šunke 40 g parmezana 1 kašičica origana Testo: 20 g svežeg kvasca 100 ml mleka 1 kašičica Azucar Demero smeđeg šećera 700 g brašna 250 g maslaca 100 g krem sira 1 jaje 1 kašičica soli 1 jaje za premazivanje Priprema: U blender sipajte pizza sos, narezanu šunku, parmezan i sve dobro usitnite. Na kraju dodajte origano. Kvasac izmrvite, prelijte toplim mlekom,...

    Opširnije
  • Pirinač sa jajima

    Pirinač sa jajima

    10.10.2021.

    Ovo jelo izgleda kao da je iz vrhunskog restorana, a vrlo ga jednostavno možete pripremiti u kućnom okruženju. Sastojci: 3 kašike Carapelli ekstra devičanskoog maslinovog ulja 1 i 1/2 šolja Riso Gallo Blond Integrale pirinča 1/2 kašike rendanog đumbira 1 crni luk 1 paradajz 100 g graška 2 šargarepe 1/2 kašičice soli 2 jajeta so 2 kašike peršuna Priprema: Povrće iseckajte i pržite na ekstra devičanskom maslinovom ulju, na blagoj...

    Opširnije
  • Rosti od krompira i luka sa poširanim jajetom

    Rosti od krompira i luka sa poširanim jajetom

    04.10.2021.

    Jednostavno a zasiti vrlo brzo. Sastojci: 800 g crvenog krompira 150 g crnog luka 1 kašika gustina 60 g pinjola 4 kašike bosiljka 3 kašike Basso aceto balsamico 6 kašika Carapelli ekstra devičanskog ulja 4 jaja 3 kašike putera Priprema: Krompir operite i kuvajte u posoljenoj vodi oko 15 minuta. Ocedite ga i ostavite da se ohladi. Luk oljuštite i isecite na tanke kolutove. Krompir oljuštite i grubo izgnječite i pomešajte sa lukom. Masu...

    Opširnije
  • Zdrave ćuftice u belom sosu

    Zdrave ćuftice u belom sosu

    28.09.2021.

    Ove preukusne loptice ulepšaće svako okupljanje u vašem domu. Sastojci: 500 g mlevenog mesa 1 kašičica soli 100 g Riso Gallo Arborio pirinča 1 glavica luka 1 jaje Sos: ½ dl Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 1 kašika brašna pola kašičice mirođije pola litre mleka 1 kisela pavlaka biber, mešavina začina Priprema: U meso dodajte so, pirinač, luk i jaje pa dobro promešajte i oblikujte male ćufte. Ćufte izručite u...

    Opširnije
  • Tart sa pečurkama i prazilukom

    Tart sa pečurkama i prazilukom

    22.09.2021.

    Ne treba vam puno vremena i veštine za ovo jesenje remek-delo. Sastojci za koru: 100 g belog brašna 125 g speltinog brašna 100 g maslaca 2 kašike kisele pavlake malo soli Sastojci za nadev: 1 manja tikvica 3 jaja 400 g La Perla pečuraka 100 g praziluka 250 g sira so i biber suvi začin Priprema: Prvo umesite testo od navedenih sastojaka i stavite ga u kesu, pa u frižider na 30 minuta. U međuvremenu dinstajte seckani praziluk, pa dodajte seckane tikvice i...

    Opširnije
  • Fuzili sa bundevom i spanaćem

    Fuzili sa bundevom i spanaćem

    16.09.2021.

    Ovo preukusno jelo od testenine sa pančetom, bundevom i spanaćem idelan je predlog za zdravu večeru, a svež ruzmarin daje nastupajućoj jeseni dodatni egzotični ukus. Sastojci 350 g Rummo fuzila 200 g pančete 1 ½ kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 750 g bundeve isečene na kockice 2 grančice ruzmarina pola kašičice čili pahuljica 3 čena belog luka 100 g mladog lista spanaća narendan parmezan Priprema: Pančetu propržite oko pet minuta dok...

    Opširnije
logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt