najbolja ulja italije

Slani recepti

  • Taljatele sa Pronto FORMAGIO

    Taljatele sa Pronto FORMAGIO

    28.11.2020.

    Sastojci: 400 g Rummo taljatela 80 g Pronto sira za pastu 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 400 g šampinjona 250 ml pavlake za kuvanje 1 kašičica bosiljka po potrebi soli Priprema: Pečurke iseckajte na listiće. Stavite da se dinstaju na malo ekstra devičanskog ulja, dodajte bosiljak i na kraju pavlaku za kuvanje. U međuvremenu skuvajte pastu prema uputstvu na pakovanju.Taljatele ocedite i umešajte u sos. Preko pospite sirom za pastu.

    Opširnije
  • Zeleni miks sa Pronto Parmigiano Reggiano sirom

    Zeleni miks sa Pronto Parmigiano Reggiano sirom

    28.11.2020.

    Zeleniš uz italijanski sir nad sirevima – prava energetska bomba! Sastojci: 2 kašike Basso balzamiko sirćeta 1 čen belog luka, usitenjenog ¼ šolje Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja mešavina zeleniša (rukola, spanać, ajsberg) ½ praziluka, iseckanog ½ šolje Pronto Parmigiano Reggiano sira ¼ šolja pečenih pinjola Priprema: Pomešajte balzamiko sirće i beli luk u maloj posudi, pa dodajte...

    Opširnije
  • Pasta sa Pronto Parmigiano Reggiano sirom i peršunom

    Pasta sa Pronto Parmigiano Reggiano sirom i peršunom

    28.11.2020.

    Savršen dokaz da Italijani i sa tri sastojka mogu da naprave čudo od jela. Sastojci: 400 g Rummo paste po želji 200 g Pronto Parmigiano Reggiano sira veza peršuna so kašika maslaca Priprema: Pastu skuvajte, a kada je testenina gotova, procedite je i pomešajte sa maslacem koji će se istopiti od topline testenine. Obilno je pospite rendanim parmezanom, a pre serviranja dodajte iseckani peršun i promešajte.

    Opširnije
  • Fuzili sa Prontom Grana Padano sirom

    Fuzili sa Prontom Grana Padano sirom

    28.11.2020.

    Pasta i sirevi su spoj koji osvaja na prvi zalogaj. Sastojci: 300 g Rummo fuzila 150 g Pronto Grana Padano sira 5 tikvica 1 ljuta paprika (po želji) 1 veza sveže nane 3 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja so, biber Priprema: Lagano prodinstajte ljutu papriku sa malo ekstra devičanskog maslinovog ulja, a zatim dodajte kockice tikvica i dinstajte na umerenoj vatri oko deset minuta. Skuvajte pastu, ocedite je i dodajte je tikvicama. Dodajte neutralnu pavlaku i...

    Opširnije
  • Salata sa Pronto Grana Padano sirom, rukolom i kruškama

    Salata sa Pronto Grana Padano sirom, rukolom i kruškama

    28.11.2020.

    Savršen recept za italijansku salatu bogatu ukusima. Sastojci: 400 g Pronto Grana Padano sira šaka rukole 2 čvrste kruške 50 grama oraha 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 2 kašike Basso balzamiko sirćeta so Priprema: Izlomite parče Grana Padano sira na komadiće i stavite ih u činiju. Umešajte iscepkanu rukolu, komade kuršaka i orahe. Pospite ekstra devičanskim maslinovim uljem i balzamiko sirćetom i začinite solju....

    Opširnije
  • Rižoto sa lisičarkama

    Rižoto sa lisičarkama

    18.11.2020.

    Savršeno kremasti italijanski rižoto sa lisičarkama uz dodatak parmezana i putera. Sastojci: 300 g lisičarki manji crni luk 3-4 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 250 g Riso Gallo Arborio pirinča 1dl belog vina 7-8 dl povrćnog bujona 3 kašike narendanog parmezana 15 g putera so, biber   Sastojci: Očistite lisičarke i isecite ih na krupne komade. Na ekstra devičanskom maslinovom ulju kratko propržite sitno seckan luk. Smanjite vatru, dodajte...

    Opširnije
  • Mafaldine sa povrćem u mirišljavom sosu od limuna

    Mafaldine sa povrćem u mirišljavom sosu od limuna

    06.11.2020.

    Fuzija mirisa, boja i ukusa za prohladno novembarsko veče. Sastojci: 400 g Rummo Mafaldine 300 g La Perla šampinjona 1 glavica luka 1 čen belog luka 3 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja so, biber 1 kašika sušenog origana 200 ml bujona od povrća 1 kašika soka od limuna 250 ml neutralne pavlake 300 g brokolija ½ vezice peršuna 1 kašičica narendane kore od limuna   Priprema: Pečurke grubo nasecite....

    Opširnije
  • Marinirani beli luk

    Marinirani beli luk

    28.10.2020.

    Ova marinada će vam biti sjajan dodatak mnogim italijanskim specijalitetima – salatama, pastama, čorbama... Sastojci: 2 litra vode 3 šolje od 250 ml belog luka 3 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 1 kašika Azucar Demero smeđeg šećera 1 kašika semenki korijandera 1 kašika bibera u zrnu 3 lista lovora 3 zvezdasta anisa 3 ljute papričice 1 kašika karanfilića 1 i po šolja belog sirćeta 1 i po kašičica...

    Opširnije
  • Salata sa šampinjonima i kiselim povrćem

    Salata sa šampinjonima i kiselim povrćem

    19.10.2020.

    Salata koja će vam dati dovoljno energije za jesenje dane. Ssatojci: 300 g La Perla šampinjona  600 g kiselog kupusa 400 g kiselih krastavaca 100 g crnog luka 100 g Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 30 g Azucar Demero smeđeg šećera Priprema: Kisele krastavce isecite na kriške, pomešajte sa iseckanim kupusom, sitno iseckanim lukom i na listiće iseckanim šampinjonima. Začinite ekstra devičanskim maslinovim uljem i smeđim...

    Opširnije
  • Sicilijanska kaponata

    Sicilijanska kaponata

    10.10.2020.

    Osetite miris juga Italije! Sastojci: 1 tikvica 1 patlidžan 3 paprike 1 glavica crnog luka 150 Mutti pasata   4 čena belog luka 10 komada Il Capitano zelenih maslina Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje Aceto balsamico sirće bosiljak Priprema: Patlidžan operite, očistite i isecite na kocke. Nakon toga patlidžan stavite u posoljenu vodu na 15 minuta da se gorčina otopi. Tikvice isecite na kockice. U dno posude stavite papir za pečenje, pa rasporedite kocke patlidžana i...

    Opširnije
logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt