Slani recepti
Fegato ala venecijana
30.11.2021.Teleća džigerica pripremljena na ovakav način, pravi je delikates među Italijanima. Sastojci: 500 g teleće džigerice 3 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 2 kašike brašna 3 glavice crnog luka sok od pola limuna 1 kašika peršuna so i biber po ukusu Priprema: Šnicle džigerice uvaljajte u brašno, pa kratko propržite na ekstra devičanskom maslinovom ulju. Dodajte luk, pa kad omekne, posolite, pobiberite i pospite limunom i...
OpširnijeBrzi keto zalogajčići od tikvica
18.11.2021.Ukoliko ste pobornik ovakvog vida ishrane, a dosadilo vam je da stalno spremate iste receprte, evo našeg predloga. Sastojci: 1 tikvica srednje veličine 125 g mozzarella sira 100 g čeri paradajza malo luka, bosiljka ili drugog začina po želji malo soli 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja Priprema : Tikvice isecite na pločice, posolite, dodajte začine pa premažite ekstra devičanskim maslinovim uljem i usitnjenim lukom. Pecite desetak minuta...
OpširnijeMusaka od testenine
03.11.2021.Jednostavna osnova, bogati dodaci i uz malo kreativnosti, pravi gurmanski zalogaj. Sastojci: 500 g Rummo pene rigate 100 g slanine 4 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja so, biber 200 g buđavog sira po izboru 2 prstohvata slatke mlevene paprike Priprema: Testeninu stavite u vodu i kuvajte desetak minuta, pa je dobro ocedite. Rernu zagrejte na 200 stepeni. Nasecite slaninu na trake i kratko je propržite na vrućem ulju. Zatim je izvadite i pomešajte sa...
OpširnijeSalata sa kukuruzom šećercem
25.10.2021.Salata koja se brzo sprema, a još brže pojede. Sastojci: 425 g Il Capitano kukuruz u zrnu šećerac 100 g čeri paradajza 400 ml kisele pavlake 250 g feta sira so, origano, pečeni susam Priprema: Susam sipajte u tiganj, pa ga propecite na srednje jakoj vatri, dok ne dobije zlatno-žutu boju. Šećerac kuvajte pet minuta, dobro ga ocedite i ostavite desetak minuta da se malo ohladi. Čeri isecite na polovine i stavite ih na ubrus da upiju višak vode. Sir...
OpširnijeItalijanski štapići
16.10.2021.Jednostavno – preukusni! Sastojci: Nadev: 200 g Mutti pizza sos 200 g šunke 40 g parmezana 1 kašičica origana Testo: 20 g svežeg kvasca 100 ml mleka 1 kašičica Azucar Demero smeđeg šećera 700 g brašna 250 g maslaca 100 g krem sira 1 jaje 1 kašičica soli 1 jaje za premazivanje Priprema: U blender sipajte pizza sos, narezanu šunku, parmezan i sve dobro usitnite. Na kraju dodajte origano. Kvasac izmrvite, prelijte toplim mlekom,...
OpširnijePirinač sa jajima
10.10.2021.Ovo jelo izgleda kao da je iz vrhunskog restorana, a vrlo ga jednostavno možete pripremiti u kućnom okruženju. Sastojci: 3 kašike Carapelli ekstra devičanskoog maslinovog ulja 1 i 1/2 šolja Riso Gallo Blond Integrale pirinča 1/2 kašike rendanog đumbira 1 crni luk 1 paradajz 100 g graška 2 šargarepe 1/2 kašičice soli 2 jajeta so 2 kašike peršuna Priprema: Povrće iseckajte i pržite na ekstra devičanskom maslinovom ulju, na blagoj...
OpširnijeRosti od krompira i luka sa poširanim jajetom
04.10.2021.Jednostavno a zasiti vrlo brzo. Sastojci: 800 g crvenog krompira 150 g crnog luka 1 kašika gustina 60 g pinjola 4 kašike bosiljka 3 kašike Basso aceto balsamico 6 kašika Carapelli ekstra devičanskog ulja 4 jaja 3 kašike putera Priprema: Krompir operite i kuvajte u posoljenoj vodi oko 15 minuta. Ocedite ga i ostavite da se ohladi. Luk oljuštite i isecite na tanke kolutove. Krompir oljuštite i grubo izgnječite i pomešajte sa lukom. Masu...
OpširnijeZdrave ćuftice u belom sosu
28.09.2021.Ove preukusne loptice ulepšaće svako okupljanje u vašem domu. Sastojci: 500 g mlevenog mesa 1 kašičica soli 100 g Riso Gallo Arborio pirinča 1 glavica luka 1 jaje Sos: ½ dl Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 1 kašika brašna pola kašičice mirođije pola litre mleka 1 kisela pavlaka biber, mešavina začina Priprema: U meso dodajte so, pirinač, luk i jaje pa dobro promešajte i oblikujte male ćufte. Ćufte izručite u...
OpširnijeTart sa pečurkama i prazilukom
22.09.2021.Ne treba vam puno vremena i veštine za ovo jesenje remek-delo. Sastojci za koru: 100 g belog brašna 125 g speltinog brašna 100 g maslaca 2 kašike kisele pavlake malo soli Sastojci za nadev: 1 manja tikvica 3 jaja 400 g La Perla pečuraka 100 g praziluka 250 g sira so i biber suvi začin Priprema: Prvo umesite testo od navedenih sastojaka i stavite ga u kesu, pa u frižider na 30 minuta. U međuvremenu dinstajte seckani praziluk, pa dodajte seckane tikvice i...
OpširnijeFuzili sa bundevom i spanaćem
16.09.2021.Ovo preukusno jelo od testenine sa pančetom, bundevom i spanaćem idelan je predlog za zdravu večeru, a svež ruzmarin daje nastupajućoj jeseni dodatni egzotični ukus. Sastojci 350 g Rummo fuzila 200 g pančete 1 ½ kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 750 g bundeve isečene na kockice 2 grančice ruzmarina pola kašičice čili pahuljica 3 čena belog luka 100 g mladog lista spanaća narendan parmezan Priprema: Pančetu propržite oko pet minuta dok...
Opširnije