najbolja ulja italije

Mutti

Mutti proizvodi od paradajza su ono što italijansku trpezu čini tako ukusnom! S obzirom da je kvalitetan paradajz preduslov svakog tradicionalnog italijanskog jela, nije nimalo slučajno što je baš Mutti kao najkvalitetniji proizvođač već dugo ubedljivi lider na italijanskom tržištu.
Istorija nastanka Mutti kompanije vraća nas u 1899. godinu, kada ju je osnovao Marcelino Mutti, u srcu Parme u Italiji. Strast prema paradajzu i želja da svež, italijanski paradajz bude dostupan širom sveta, pokretala je ovu kompaniju i zahvaljujući brojim inovacijama, dovelo je do vodeće pozicije u Italiji i svetu. Kompanija je 2001 i zvanično certifikovana kao GMO FREE, a svi Mutti proizvodi su nosioci certifikata INTEGRALNE PROIZVODNJE pod kojom se podrazumeva: integralna i biološka zaštita poljoprivrednih kultura, kontrola kvaliteta proizvoda, primena agrotehničkih mera koje omogućuju da ova proizvodnja doprinosi zaštiti životne sredine. U želji da potpomogne i motiviše proizvođače paradajza, Mutti svake godine dodeljuje nagradu "GOLDEN TOMATO" farmeru koji ima najbolji rod paradajza.
Može se reći da je Mutti svu strast, ljubav, kvalitet proizvoda i inovacije u vise od 100 godina dugoj istoriji, uspeo da prenese na italijanske, ali i trpeze širom sveta I to na jedan zdrav i prirodan način.
 

Šta Mutti proizvode čini najboljim proizvodima od paradajza?

Mutti proizvodi sastoje se samo od svežeg italijanskog paradajza, jake crvene boje, sazrelog na sunčanim njivama u blizini same kompanije. Njive na kojima raste paradajz ne đubre se, niti posipaju hebricidima, već se ovo voće uzgaja sasvim u skladu sa prirodom. Na taj način paradajz koji se koristi za Mutti proizvode dolazi najsvežiji i najkvalitetniji, bez zelenih delova, bez gubitka ukusa i mirisa,
U pakovanju svakog Mutti proizvoda nalazi se SAMO PARADAJZ,ili kako bi to Italijani rekli SOLO POMODORO, što ustvari znači, paradjaz 99,5 % i malo soli 0,5 % bez ikakvih dodataka i konzervansa, aditiva, glutena i veštačkih boja, što je prava ekskluziva na našem tržištu. Tome je doprinela najsavremenija tehnologija pripreme hladnim postupkom koji čuva boju i ukus  paradajza i koju ima samo Mutti!
Zato je sasvim drugačiji i zdraviji od svih, zato ga volimo, i zato je brend broj 1 u Italiji.

Sa Mutti proizvodima, ukus i zdravlje su Vam zagarantovani! Paradajz ima malo kalorija i bogat je hranljivim materijama. Ovo voće je odličan izvor vitamina A i C, bogato mineralnim solima kao i kalijumom. Antioksidansi koji se nalaze u njemu, deluju čak i nakon kuvanja. Tačnije, kuvanje ih čini još jačim! Oslobodite svoje kulinarske veštine uz ove zdrave i ukusne proizvode.
Mutti proizvodi su, takođe, obrađeni tako da Vam maksimalno skrate vreme pripremanja jela, a doprinesu savršenom ukusu svojim vrhunskim kvalitetom.

Svi Mutti proizvodi sadrže likopen, čija je apsorpcija maksimalna kod ,,kuvanog" paradajza, odnosno termički obrađenog. Najbolji učinak ima sos za picu ili čorba od paradajza, koncentrat i paradajz iz limenke koji se kuva uz malo masnoća. Likopen smanjuje rizik od raka prostate, smanjuje takozvani loš holesterol (Ldl), a s njim i opasnost od srčanih bolesti, sprečava i druge vrste tumora, pre svega grlića materice, dojke, pluća i želuca. Takođe nijedan Mutti proizvod ne sadrži gluten, a ni šećer što je pogodno za ishranu dijabetičara.
Nije teško biti vrstan kulinar, kada uz sebe imate Mutti – brend broj 1 u Italiji.

 

 

 

 

 • Mutti pizza sos

  Mutti pizza sos

  21.05.2015.

  Mutti  pizza sos je idealan sastojak ukoliko želite pravu, tradicionalnu italijansku pizzu. Kremaste, kompaktne teksture i bogatog ukusa paradajza, može se, čak, koristiti razređen bez gubitka svojih blagotvornih svojstava. Napravljen isključivo od italijanskog paradajza, daće vašem jelu savršen ukus I dočarati nezamenljivu italijansku trpezu! Mutti pizza sos je jedinstven na našem I svetskom tržištu, jer sadrži samo i isključivo svež italijanski...

  Opširnije
 • Mutti cherry paradajz

  Mutti cherry paradajz

  21.05.2015.

  Mutti cherry paradajz Vam donosi intenzivan ukus voća sazrelog pod mediteranskim suncem direktno na Vašu trpezu. Od pažljivo odabranog, ručno branog italijanskog paradajza, pruža originalan ukus polja svežeg paradajza tokom cele godine. Mutti cherry paradajz ima jedinstvenu karakteristiku slatkoće i intenzivan miris, pa je savršen prilog ili začin za jela u kojima je potreban poseban mediteranski ukus. Možete od njega napraviti divan sos za testeninu i meso. Kao i svi...

  Opširnije
 • Mutti duplo koncentrovani paradajz

  Mutti duplo koncentrovani paradajz

  21.05.2015.

  Kada želite da pojačate intenzitet ukusa Vaše omiljene hrane na sasvim prirodan način, tu je Mutti duplo koncentrovani paradajz. Ovaj proizvod dobija se isključivo originalnom recepturom prerade najkvalitetnijeg italijanskog paradajza. Mutti duplo koncentrovani paradajz je jako crvene boje, sa intenzivnim blago slatkastim ukusom. Samo prirodno! Jedan kilogram Mutti duplo koncentrovanog paradajza dobija se preradom 6 kilograma najkvalitetnijeg italijanskog svežeg paradajza, bez...

  Opširnije
logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt