Slani recepti
Italijanska Mimoza torta za Dan žena
28.02.2021.Italijanski klasični recept za 8. mart - sunđerasta torta koja podseća na cvet mimozu. Jače polovine, zasucite rukave! Kakva god torta da ispadne, divan je gest koji će nadmašiti njen izgled i usrećiti vaše voljene dame. Sastojci: Za kolač: 250 g Azucar Demero smeđeg šećera 8 jaja 150 g brašna 1 vanilin šećer Za krem: 4 žumanca 180 g Azucar Demero smeđeg šećera 4 kašike brašna 400 ml punomasnog mleka 1 vanilin šećer...
OpširnijeKorpice sa tunjevinom
19.02.2021.Obradujte najmilije malim ukusnim gurmanlucima. Sastojci: Za korpice: 250 g integralnog brašna 1 jaje 1 kašičica praška za pecivo 120 g maslaca ½ kašičice soli ½ kašičice paprike mleveni biber po ukusu Za nadev: 1 konzerva La Perla tunjevine 1 komad zelene paprike 1 komad crvene paprike 100 g kukuruza šećerca 1 glavica crnog luka 1 jaje 2 kašičice limunovog soka so, biber, peršun po ukusu Priprema: Korpice pripremite...
OpširnijeTeleći medaljoni u tamnom sosu
10.02.2021.Slatko-ljuta kombinacija smeđeg šećera i ljute paprike oplemeniće ovaj specijalitet od teletine i za tren oka popraviti vaše raspoloženje. Sastojci : 9 komada telećih medaljona 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 3 komada šargarepe 1 crni luk 1 koren celera 2 čena belog luka 2 dl crvenog vina 2 dl goveđeg bujona 1 kašičica ljute paprike 1 kašika Azucar Demero smeđeg šećera Priprema: Rernu zagrejte na 150 stepeni. U...
OpširnijeHladna salata od pirinča s povrćem
01.02.2021.Veoma osvežavajuća i lagana salata, koja će vam dati dovoljno energije da se izborite sa danom pred vama. Sastojci: 100 g Riso Gallo Arborio pirinča 170 g La Perla tunjevine 1 crvena paprika 1 žuta paprika 100 g čeri paradajza 1 kašika pinjola 2 jaja so, biber po ukusu Priprema: Paprike i paradajz operite i isecite na kockice. Pirinač skuvajte u slanoj vodi i ohladite pod mlazom hladne vode, pa ostavite da se dobro ocedi. U međuvremenu skuvajte i jaja. Kada pirinač bude...
OpširnijeItalijanska ljuta čorba
23.01.2021.Vreme je za postpraznični detoks! Sastojci: 300 g Mutti polpa 1 crveni luk 1 glavica belog luka 1 kašičica Azucar Demero smeđeg šećera 50 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja sok od limete 1 kašika korijandera 2 tortilje Malo čilija Priprema: Sve sastojke stavite u blender, pa dodajte biber i so po želji. Blendirajte dok ne dobijete gustu i penušavu smesu. Smesu lagano ukuvajte na srednjoj temperaturi i poslužite uz tortilje.
OpširnijeItalijanski panini sa grilovanim povrćem
14.01.2021.Jednostavni a preukusni sendviči na italijanski način. Probajte ih! Sastojci: 50 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 30 ml Basso balsamiko sirćeta po 3/4 kašičice soli i bibera 4 češnja mlevenog belog luka 1 tikvica isečena na kriške debljine 1 cm 1 crvena paprika isečena na trake 1/2 male glavice crvenog luka isečenog u kriške debljine 1 cm 50 ml Mutti pelata 8 kriški svežeg italijanskog hleba debljine 1 cm 50 ml ukiseljenih ljutih...
OpširnijeLignje na italijanski način
19.12.2020.Božić je Italijanima nezamisliv bez tradicije „Festa dei Sette Pesci“ – gozbe sedam riba. Predlažemo vam jedno od jela koje je tokom tih prazničnih dana na trpezama. Sastojci: 1 pakovanje očišćenih lignji 100 ml Carapelli esktra devičanskog maslinovog ulja so, biber beli luk peršun limun Priprema: Ocedite lignje i odsecite pipke, pa spustite u vrelo ulje i odmah poklopite. Pržite dva do tri minuta, pa sklonite s vatre i pažljivo skinite poklopac....
OpširnijeUkiseljen crni luk na italijanski način
09.12.2020.Evo kako Italijani spremaju zimnicu. Sastojci: 1,5 kg sitnog crnog luka 2 l alkoholnog sirćeta 1 l vode 4 limuna 3 kašike Azucar Demero smeđeg šećera 4 kašike soli 2 kesice bibera u zrnu Priprema: U veći lonac stavite očišćen luk, prelijte polovinom sirćeta, dodajte so i poklopite pa ostavite da odstoji jedan dan. Sledećeg dana, zajedno sa tečnošću u kojoj je odstojao stavite luk da se kuva do čeiri minuta od momenta kada provri. Skinite sa ringle...
OpširnijePene sa povrćem i Pronto FORMAGIO
28.11.2020.Italijanski specijalitet pogodan i za vegetarijanski tip ishrane. Sastojci: 400 g Rummo pene 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 80 g Pronto sira za pastu 2 veće šargarepe 3 crvene paprike 2 veće glavice crnog luka 1 manja tikvica 2 čena belog luka so, biber, bosiljak Priprema: Sitno iseckan luk i šargarepu propržite na ekstra devičanskom ulju dok ne porumene. Nakon toga dodajte paprike i tikvicu, iseckane na sitnije kockice. Dinstajte desetak...
OpširnijeTaljatele sa Pronto FORMAGIO
28.11.2020.Sastojci: 400 g Rummo taljatela 80 g Pronto sira za pastu 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 400 g šampinjona 250 ml pavlake za kuvanje 1 kašičica bosiljka po potrebi soli Priprema: Pečurke iseckajte na listiće. Stavite da se dinstaju na malo ekstra devičanskog ulja, dodajte bosiljak i na kraju pavlaku za kuvanje. U međuvremenu skuvajte pastu prema uputstvu na pakovanju.Taljatele ocedite i umešajte u sos. Preko pospite sirom za pastu.
Opširnije