najbolja ulja italije

Slani recepti

  • Rosti od krompira i luka sa poširanim jajetom

    Rosti od krompira i luka sa poširanim jajetom

    04.10.2021.

    Jednostavno a zasiti vrlo brzo. Sastojci: 800 g crvenog krompira 150 g crnog luka 1 kašika gustina 60 g pinjola 4 kašike bosiljka 3 kašike Basso aceto balsamico 6 kašika Carapelli ekstra devičanskog ulja 4 jaja 3 kašike putera Priprema: Krompir operite i kuvajte u posoljenoj vodi oko 15 minuta. Ocedite ga i ostavite da se ohladi. Luk oljuštite i isecite na tanke kolutove. Krompir oljuštite i grubo izgnječite i pomešajte sa lukom. Masu...

    Opširnije
  • Zdrave ćuftice u belom sosu

    Zdrave ćuftice u belom sosu

    28.09.2021.

    Ove preukusne loptice ulepšaće svako okupljanje u vašem domu. Sastojci: 500 g mlevenog mesa 1 kašičica soli 100 g Riso Gallo Arborio pirinča 1 glavica luka 1 jaje Sos: ½ dl Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 1 kašika brašna pola kašičice mirođije pola litre mleka 1 kisela pavlaka biber, mešavina začina Priprema: U meso dodajte so, pirinač, luk i jaje pa dobro promešajte i oblikujte male ćufte. Ćufte izručite u...

    Opširnije
  • Tart sa pečurkama i prazilukom

    Tart sa pečurkama i prazilukom

    22.09.2021.

    Ne treba vam puno vremena i veštine za ovo jesenje remek-delo. Sastojci za koru: 100 g belog brašna 125 g speltinog brašna 100 g maslaca 2 kašike kisele pavlake malo soli Sastojci za nadev: 1 manja tikvica 3 jaja 400 g La Perla pečuraka 100 g praziluka 250 g sira so i biber suvi začin Priprema: Prvo umesite testo od navedenih sastojaka i stavite ga u kesu, pa u frižider na 30 minuta. U međuvremenu dinstajte seckani praziluk, pa dodajte seckane tikvice i...

    Opširnije
  • Fuzili sa bundevom i spanaćem

    Fuzili sa bundevom i spanaćem

    16.09.2021.

    Ovo preukusno jelo od testenine sa pančetom, bundevom i spanaćem idelan je predlog za zdravu večeru, a svež ruzmarin daje nastupajućoj jeseni dodatni egzotični ukus. Sastojci 350 g Rummo fuzila 200 g pančete 1 ½ kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 750 g bundeve isečene na kockice 2 grančice ruzmarina pola kašičice čili pahuljica 3 čena belog luka 100 g mladog lista spanaća narendan parmezan Priprema: Pančetu propržite oko pet minuta dok...

    Opširnije
  • Pirinač sa pečurkama i začinskim biljem

    Pirinač sa pečurkama i začinskim biljem

    07.09.2021.

    Aromatične pečurke, puno začinskog bilja i brusnice čine neodoljivu kombinaciju koju jednostavno morate probati. Sastojci: 400 g Pronto seckanih šampinjona 1/2 kašičice semenki kima 2 glavice crnog luka 1 zeleni čili, iseckan 2 kašičice paste od đumbira i belog luka 1/4 kašičice mlevene kurkume 1/4 kašičice crvenog čilija u prahu 2 kašičice mlevenog korijandera 1 kašičica svežeg korijandera 1 paradajz, iseckan 1/2 kašičice...

    Opširnije
  • Sicilijanski prilog od krompira

    Sicilijanski prilog od krompira

    29.08.2021.

    Idealno kao prilog ili toplo predjelo, vegeterijanci će ga posebno voleti. Sastojci: 1 kg crvenog krompira 1 glavica crnog luka 1 kašika kapara 100 g Il Capitano zelenih maslina bez koštice 1 kašičica Azucar Demero smeđeg šećera 0,5 dl belog sirćeta 5 kašika Carapelli ekstradevičanskog maslinovog ulja so i biber Priprema: Oljuštite krompir, operite i isecite ga na kockice. Oljuštite luk, tanko ga isecite i propržite u dubljem tiganju na...

    Opširnije
  • Patlidžan na italijanski način

    Patlidžan na italijanski način

    16.08.2021.

    Jelo koje nikada ne izlazi iz mode. Sastojci: 1 kg patlidžana 200 g kačkavaljaso, biber 1 kg paradajza, 3 čena belog luka bosiljak, origano, italijanski začini Carapelli ekstra devičansko ulje 2 kašike parmezana Sastojci: Plavi paradajz operite i uzdužno isecite na deblje kriške. Ovako pripremljene šnitove stavite u slanu ključalu vodu i kuvajte oko pet minuta. Kuvajte jednu po jednu krišku. Procedite i ohladite. Spremite sos od paradajza - paradajz operite,...

    Opširnije
  • Savršena letnja salata iz Italije

    Savršena letnja salata iz Italije

    28.07.2021.

    Burrata sir, dinje, pršuta, bosiljak… Da li je potrebno još nešto reći? Sastojci: 100 g pršute 400 g dinje 200 g burrata sira 100 g cherry paradajza veza svežeg bosiljka 2 kašike džema od smokava pola limuna (sok) 1 kašičica tucane paprike 1 kašika meda 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 1 kašika Basso aceto balzamiko 50 g oraha 50 g ostalih orašastih plodova Priprema: Grlijute kratko tanko...

    Opširnije
  • Letnja osvežavajuća čorba od graška

    Letnja osvežavajuća čorba od graška

    19.07.2021.

    Zdrava ishrana ne bira godišnje doba, tako da i leti svom organizmu morate priuštiti dovoljno minerala. Sastojci: 600 g mladog graška 1 glavica luka 1 kašičica mlevene paprike 300 g šargarepe 1 kašika brašna 1 veza mirođije 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 1 l juneće supe mešavina začina, biber Priprema: Luk i šargarepu isecite na kockice, a mirođiju sitno iseckajte. Na malo ekstra devičanskog...

    Opširnije
  • Pikantna goveđa obrok salata

    Pikantna goveđa obrok salata

    07.07.2021.

    Sjajna ideja za ukusan ručak ili večeru za čiju pripremu nije potrebo provesti sate pored šporeta, što nam ovih dana baš ide u prilog. Sastojci: 300 g goveđeg filea pola crvenog luka, tanko isečenog 1 krastavac zelena salata ili mladi spanać Za preliv: 2-3 čena belog luka ljuta papričica po izboru so 3 kašike svežeg soka od limete 1 kašika Azucar Demero smeđeg šećera 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja Priprema:...

    Opširnije
logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt