najbolja ulja italije

Slani recepti

  • Lignje u ekstradevičanskom maslinovom ulju

    Lignje u ekstradevičanskom maslinovom ulju

    29.06.2022.

    Pravo je vreme za lagana i brza jela koja prizivaju more.   Sastojci: pakovanje smrznutih lignji 70 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE ) 2 čena belog luka so, biber sveža majčina dušica sok od polovine limuna Priprema: Lignje odledite na sobnoj temperaturi. Nakon toga ih stavite u cediljku da se ocede. Na nekoliko kašika ekstra devičačnskog maslinovog ulja kratko propržite sitno seckani beli luk. Zatim dodajte lignje koje ste...

    Opširnije
  • Potaž od povrća savršeno letnje jelo

    Potaž od povrća savršeno letnje jelo

    23.06.2022.

    Krem čorba ​može biti i ceo obrok, sit, ukusan i veoma zdrav. A i idealna priprema za leto. Sastojci: 150 g brokolija 1 glavica luka 150 g šargarepe 100 g karfiola 2 struka praziluka 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE ) biber, so, kari začin malo peršuna i celera Priprema: Sitno iseckajte luk i praziluk na kolutiće i propržite ih na zagrejanom ekstra devičanskom maslinovom ulju. Posolite, začinite biberom i karijem....

    Opširnije
  • Krmenadle sa crnim maslinama

    Krmenadle sa crnim maslinama

    17.06.2022.

    Uz samo par sastojaka dobiećete obrok koji će biti prava zabava za vaša nepca.   Sastojci: Za 4 osobe 1,2 kg svinjskih krmenadli sa koskom 150 g Il Capitano crnih maslina bez koštice (možete poručiti OVDE ) 1 čen belog luka 75 ml Carapelli ekstradevičansko maslinovo ulje (možete poručiti OVDE ) lovorov list sveži peršun suvo belo vino so, biber Priprema: Zagrejte u velikoj šerpi 75 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja i propržite krmenadle sa obe...

    Opširnije
  • Caprese piletina sa krompirom

    Caprese piletina sa krompirom

    08.06.2022.

    Ozbiljno dobra piletina Caprese. Plus sušeni paradajz sa topljenim sirom, balzamikom i svežim bosiljkom, uz vruć i hrskav krompir.   Sastojci: Za krompir: 10–12 malih crvenih ili zlatnih krompira 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručti OVDE ) beli luk u prahu, so i biber svež peršun ili vlašac Za piletinu: 450 g pilećih prsa (napraviti četiri fileta) 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja...

    Opširnije
  • Pirinač sa paradajzom i povrćem

    Pirinač sa paradajzom i povrćem

    29.05.2022.

    Divno jelo za tople dane sa izraženim ukusom paradajza, obogaćeno dodatkom belog luka i začinskog bilja. Lagan obrok ili prilog glavnom jelu – vi birajte! Sastojci: 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE ) 100 g Mutti pelata (možete poručiti OVDE ) 1 crni luk 3 čena belog luka 3-4 usoljena inćuna 2 šargarepe 2 paškanata 1 paprika 600 g Mutti cherry paradajza (možete poručiti OVDE ) 350 g Riso Gallo Arborio pirinča...

    Opširnije
  • Obrok salata sa pastom i skušom

    Obrok salata sa pastom i skušom

    21.05.2022.

    Delimo sa vama idealan ručak za vrele dane.   Sastojci: 200 g Rummo fuzila 1 konzerva La Perla skuša fileta 200 g Il Capitano kukuruza šećerca majonez so 100 g čeri paradajza rukola 100 g Il Capitano zelenih maslina   Priprema: Skuvajte testeninu i ostavite je da se ocedi i prohladi. U dublju činiju stavite skušu, pa dodajte kukuruz i testeninu. Dodajte majonez i so i dobro promešajte. Na kraju dodajte čeri paradajz, masline i rukolu.

    Opširnije
  • Italijanske ćuftice sa kantarionom

    Italijanske ćuftice sa kantarionom

    12.05.2022.

    Proleće u Toskani, ali na vašem stolu. Sastojci: 400 g mešanog mlevenog mesa 3-4 kašike prezli glavica crnog luka so, biber jaje 2 grančice kantariona 8 režnjeva šunke 2 kašike putera 400 g Rummo taljatela 300 ml mleka 100 g sira pola vezice bosiljka Priprema: Očistite crni luk i iseckajte ga. U činiju sa mesom dodajte seckani luk, jaje, prezle, so i biber, pa sve dobro promešajte. Grančice kantariona operite, prosušite i otkinite osam...

    Opširnije
  • Vegetarijanska pica

    Vegetarijanska pica

    30.04.2022.

    Bilo da ste vegeterijanac ili ne, ova jednostavna, a preukusna pica, biće pravi izbor. Sastojci: 300 g brašna    150 ml mlake vode        20 g svežeg kvasca       20 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 150 g sira gauda           250 g paradajza 250 ml Mutti paradajz pirea so, origano sveži bosiljak Priprema: Izmrvite kvasac, dodajte mlaku...

    Opširnije
  • Torta pasqualina s ricottom, jajima i spanaćem

    Torta pasqualina s ricottom, jajima i spanaćem

    18.04.2022.

    Torta pasqualina je italijanski slasni specijalitet koji se tradicionalno priprema za Vaskrs. Sastojci za testo: 300 g glatkog brašna 100 g integralnog brašna 50 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 1 kašičica soli 1 kesica suvog kvasca 250 ml mlake vode Sastojci za nadev od spanaća: 400 g spanaća 200 g graška 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 1 čen belog luka prstohvat soli sveže mleveni biber 1/2 kašičice...

    Opširnije
  • Prolećno varivo sa patlidžanom

    Prolećno varivo sa patlidžanom

    03.04.2022.

    Idealan recept za one koje žele ukusno jelo u najboljoj kombinaciji povrća i mesa. Sastojci: 100 suvih šljiva 2 mlada luka 500 g junetine 2 patlidžana 500 ml Mutti paradajz sosa 50 g Il Capitano crnih maslina ¼ kašičice muskatnog oraščića 3 paprike babure  2 mlade tikvice 2 kašike maslaca ¼ kašičice kajdžuna nekoliko zrna bibera so Priprema: U većoj šerpi i na srednjoj temperaturi otopite maslac. Mladi luk dobro operite, pa...

    Opširnije
logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt