Slatki recepti
Džem od jagoda sa chia semenkama
05.06.2017.Jagode su sada najbolje! Napravite ovaj džem i produžite im sezonu.
OpširnijeDžem od kruške, đumbira, cimeta i vanile
01.06.2017.I ove nedelje donosimo vam još jedan izvanredan recept za domaći džem.
OpširnijeDžem od breskve i nane
22.05.2017.Breskva i nana zajedno u džemu? Jednostavno morate probati. Sastojci: 2 kg breskvi, oljuštenih i iseckanih 1 kg Azucar Demero smeđeg šečera 1 veza nane cimet (po želji) Priprema: Pomešajte breskve i smeđi šećer u šerpi i ostavite da odstoje 10 minuta. Zatim dodajte vezu nane i cimet po želji. Kuvajte do ključanja i ostavite pet minuta da vri. Sklonite penu sa površine i ostavite da se malo ohladi. Po želji možete ostaviti ili izvaditi nanu....
OpširnijeUskršnja pogača sa šarenim jajima
17.04.2017.Nije kasno ni danas da napravite jedan od najlepših prizora na prazničnoj trpezi.
OpširnijeRisso Gallo sa borovnicama i lešnikom
03.04.2017.Ovo je recept za zdrav obrok, koji se zasniva na pirinču sa dodacima po želji. Mi smo se ovog puta opredelili za borovnice i lešnike. Sastojci: 1 šolja Ar borio Riso Gallo pirinča 1 šolja borovnica 1 šolja iseckanog lešnika 1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja po želji Azucar Demero smeđi šećer Priprema: U ključalu vodu sipajte pirinač, smanjite vatru i kuvajte na niskoj temperaturi. Kuvajte oko 40 minuta dok...
OpširnijeMrvice posute šećerom
21.03.2017.Ukusan i vrlo jednostavan za pripremu, doručak koji će vam dati dovoljno energije za ceo dan.
OpširnijeCantuccini
27.02.2017.Ovaj tvrdi kolač sa bademima prava je rapsodija mediteranskih ukusa.
OpširnijeStrufolli
20.02.2017.Recept za ovu italijansku deliciju potiče iz Napulja i nijedan karneval nije zamisliv bez njih.
OpširnijeCrostoli
06.02.2017.Neizostavna poslastica karnevalskih dana u Italiji.
OpširnijeTorrone
23.01.2017.Ovaj slatki užitak ima dugu i zanimljivu istoriju. Italijani tvrde da je to izvorno njihov recept, da je nastao davne 1441. godine u cast venčanja Biance Marie Visconti i Francescoa Sforza. Ovaj slatkiš, nalik karamel bombonama, pravi je specijalitet tokom zime.
Opširnije