najbolja ulja italije

Slani recepti

  • Marinirane tikvice

    Marinirane tikvice

    11.08.2022.

    Ovaj aromatičan specijalitet lako će se slagati uz svako jelo. Sastojci: 400 g tikvica 2 dl Carapelli ekstradevičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE ) 0,25 dl Basso aceto balsamico (možete poručiti OVDE ) 2 čena belog luka 8 listova bosiljka 4 lista žalfije manja vezica vlašca 1 kašičica ruzmarina so, biber u zrnu Priprema: Tikvice operite, isecite ih na kolutove, svaku pomalo posolite i stavite na krpu, pa ih krpom i prekrijte, kako bi upile višak...

    Opširnije
  • Salata sa crvenim pasuljem i kukuruzom

    Salata sa crvenim pasuljem i kukuruzom

    02.08.2022.

    Jedna lagana letnja salata, pogodna za vegetarijance. Sastojci: 250 g Il Capitano kukuruza šećerca (možete poručiti OVDE ) 250 g Il Capitano crvenog pasulja (možete poručiti OVDE )  dve kašičičice Basso aceto balzamiko sirćeta (možete poručiti OVDE ) dve kašike Carapelli esktra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE ) so, biber Priprema: Kukuruz ocedite, kao i pasulj. Dodajte balzamiko sirće i esktra devičansko maslinovo ulje, so i biber po...

    Opširnije
  • Farfalle na sicilijanski način

    Farfalle na sicilijanski način

    24.07.2022.

    Ovo jednostavno jelo tipično je za najveće mediteransko ostrvo Siciliju, a izuzetno je zbog punog ukusa sočnog paradajza, patlidžana, maslinovog ulja i aromatičnih začina. Sastojci: 400 g Rummo Farfalle Bio integrale (možete poručiti OVDE ) 400 g Mutti pelata (možete poručiti OVDE ) 300 g patlidžana 4 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE ) beli luk sveži bosiljak i peršun, biber, so Priprema: Patlidžan operite i narežite na...

    Opširnije
  • Piletina u balzamiko sosu

    Piletina u balzamiko sosu

    14.07.2022.

    Balsamico i med od “obične” piletine prave remek-delo! Sastojci: (za 4 osobe) Pileći batak i karabatak – 4 komada 1 kašičica granula belog luka 1 kašičica granula crnog luka 1 kašičica suvog origana pola ravne kašičice bibera 30-50 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (poručite ga OVDE) 70 ml Basso aceto balsamico (poručite ga OVDE) 1 kašika meda par čena belog luka so Priprema: Odvojite batak od karabatka i stavite...

    Opširnije
  • Lignje u ekstradevičanskom maslinovom ulju

    Lignje u ekstradevičanskom maslinovom ulju

    29.06.2022.

    Pravo je vreme za lagana i brza jela koja prizivaju more.   Sastojci: pakovanje smrznutih lignji 70 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE ) 2 čena belog luka so, biber sveža majčina dušica sok od polovine limuna Priprema: Lignje odledite na sobnoj temperaturi. Nakon toga ih stavite u cediljku da se ocede. Na nekoliko kašika ekstra devičačnskog maslinovog ulja kratko propržite sitno seckani beli luk. Zatim dodajte lignje koje ste...

    Opširnije
  • Potaž od povrća savršeno letnje jelo

    Potaž od povrća savršeno letnje jelo

    23.06.2022.

    Krem čorba ​može biti i ceo obrok, sit, ukusan i veoma zdrav. A i idealna priprema za leto. Sastojci: 150 g brokolija 1 glavica luka 150 g šargarepe 100 g karfiola 2 struka praziluka 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE ) biber, so, kari začin malo peršuna i celera Priprema: Sitno iseckajte luk i praziluk na kolutiće i propržite ih na zagrejanom ekstra devičanskom maslinovom ulju. Posolite, začinite biberom i karijem....

    Opširnije
  • Krmenadle sa crnim maslinama

    Krmenadle sa crnim maslinama

    17.06.2022.

    Uz samo par sastojaka dobiećete obrok koji će biti prava zabava za vaša nepca.   Sastojci: Za 4 osobe 1,2 kg svinjskih krmenadli sa koskom 150 g Il Capitano crnih maslina bez koštice (možete poručiti OVDE ) 1 čen belog luka 75 ml Carapelli ekstradevičansko maslinovo ulje (možete poručiti OVDE ) lovorov list sveži peršun suvo belo vino so, biber Priprema: Zagrejte u velikoj šerpi 75 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja i propržite krmenadle sa obe...

    Opširnije
  • Caprese piletina sa krompirom

    Caprese piletina sa krompirom

    08.06.2022.

    Ozbiljno dobra piletina Caprese. Plus sušeni paradajz sa topljenim sirom, balzamikom i svežim bosiljkom, uz vruć i hrskav krompir.   Sastojci: Za krompir: 10–12 malih crvenih ili zlatnih krompira 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručti OVDE ) beli luk u prahu, so i biber svež peršun ili vlašac Za piletinu: 450 g pilećih prsa (napraviti četiri fileta) 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja...

    Opširnije
  • Pirinač sa paradajzom i povrćem

    Pirinač sa paradajzom i povrćem

    29.05.2022.

    Divno jelo za tople dane sa izraženim ukusom paradajza, obogaćeno dodatkom belog luka i začinskog bilja. Lagan obrok ili prilog glavnom jelu – vi birajte! Sastojci: 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE ) 100 g Mutti pelata (možete poručiti OVDE ) 1 crni luk 3 čena belog luka 3-4 usoljena inćuna 2 šargarepe 2 paškanata 1 paprika 600 g Mutti cherry paradajza (možete poručiti OVDE ) 350 g Riso Gallo Arborio pirinča...

    Opširnije
  • Obrok salata sa pastom i skušom

    Obrok salata sa pastom i skušom

    21.05.2022.

    Delimo sa vama idealan ručak za vrele dane.   Sastojci: 200 g Rummo fuzila 1 konzerva La Perla skuša fileta 200 g Il Capitano kukuruza šećerca majonez so 100 g čeri paradajza rukola 100 g Il Capitano zelenih maslina   Priprema: Skuvajte testeninu i ostavite je da se ocedi i prohladi. U dublju činiju stavite skušu, pa dodajte kukuruz i testeninu. Dodajte majonez i so i dobro promešajte. Na kraju dodajte čeri paradajz, masline i rukolu.

    Opširnije
logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt