najbolja ulja italije

Slani recepti

  • Fuzili sa svežim povrćem

    Fuzili sa svežim povrćem

    27.03.2022.

    Jedan vrlo lagani italijanski recept, za sve koji žele zdrav i izbalansiran obrok. Sastojci: 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 1 srednji luk 1 šolja Mutti cherry paradajz 1 velika tikvica 2 sveža klipa kukuruza ili kesa smrznutog 250 g  Rummo fusilli 1/2 šolje mocarela sira 4 kašike putera   Priprema: Rernu zagrejte na 190 stepeni, a pastu skuvajte. Puter istopite na srednjoj temperaturi, a onda nastavite da ga kuvate. Prvo će se...

    Opširnije
  • Rolnice od plavog patlidžana punjene pirinčem

    Rolnice od plavog patlidžana punjene pirinčem

    14.03.2022.

    Nemojte da vas naziv ovog specijaliteta uplaši, veoma jednostavno se priprema. Sastojci: 2 komada plavog patlidžana 50 g Riso Gallo Arborio pirinča 2 glavice crnog luka 2 čena belog luka 1 paprika 3 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 3 kašike sirnog namaza 100 ml belog vina so, biber po ukusu neutralna pavlaka po želji Priprema: Plavi patlidžan isecite na što tanje kriške, posolite i ostavite da odstoji i pusti vodu. Pirinač skuvajte,...

    Opširnije
  • Detoks paradajz supa

    Detoks paradajz supa

    02.03.2022.

    Detoks baziran na sedmodnevnom konzumiranju ove supe pokazao se kao veoma zdrav i efikasan. Sastojci: 800 ml Mutti polpa 1.5 l vode 2 komada crvene paprike 6 glavica crnog luka 500 g zelja 1 kg celera (koren i lišće) 1 povrćna kocka za supu so po ukusu Priprema Povrće isecite na male komadiće i kuvajte u vodi na jakoj vatri oko desetak minuta, pa nakon toga na laganoj vatri dok povrće ne omekša. Pred kraj dodajte kocku supe i so po želji.

    Opširnije
  • Lazanje za početnike

    Lazanje za početnike

    15.02.2022.

    Ne morate biti vrhunski kuvar da biste uživali u ovom italijanskom specijalitetu. Sastojci: 500 g mesa 500 ml Mutti pasiranog paradajza 1 glavica luka 8 listova paste za lazanju 250 g rikota sira 150 g kačkavalja 2 čena belog luka 150 ml vode suvi začini, origano ili bosiljak 3 kašike Carapelli ekstra devičanskog ulja Priprema: Na ugrejanom ekstra devičanskom maslinovom ulju propržite meso, dodajte crni i beli luk pa dinstajte dok tečnost ne uvri. Sipajte pasirani paradajz,...

    Opširnije
  • Rižoto sa tikvicama i slaninom

    Rižoto sa tikvicama i slaninom

    03.02.2022.

    Rižoto je uvek dobrodošao kao prilog, ali podjednako je dobar i kao kompletan obrok. Sastojci: 200 g Riso Gallo Arborio pirinča 1 tikvica 1 šargarepa 1 crni luk 3 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 100 g slanine bujon od povrća so, biber, peršun, majčina dušica Priprema: Tikvicu narežite na kockice. Luk i šargarepu, koje ste prethodno sitno naseckali, kratko propržite na ekstra devičanskom maslinovom pa zalijte sa malo bujona...

    Opširnije
  • Enčilade sa pilećim mesom

    Enčilade sa pilećim mesom

    19.01.2022.

    Jelo koje je steklo planetarnu popularnost, sa daškom Italije u sebi, poprimiće još bolji ukus. Sastojci: 400 g pilećeg mesa 4 glavice crnog luka 2 crvene paprike 100 g Pronto gauda sira 4 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja tortilje Priprema: Crni luk i papriku sitno iseckajte i pržite ih dok ne omekšaju, a zatim dodajte pileće meso, isečeno na kockice. U svaku tortilju stavite po nekoliko kašika smese, uvijte i ređajte u tepsiju, a...

    Opširnije
  • Kuglice od pirinča punjene sirom

    Kuglice od pirinča punjene sirom

    10.01.2022.

    Ovi slasni zalogaji su toliko dobri, da mogu lako preuzeti ulogu glavnog jela. Sastojci: 200 g Riso Gallo Arborio pirinča 1 kašičica soli 1/2 kašičice bibera 1 jaje 1 kašika brašna malo tvrdog sira, isečenog na kockice ivice 1 cm jaje, brašno i mrvice za pohovanje Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje  Priprema: Kuvajte pirinač 15 minuta i sklonite ga da odstoji isto toliko vremena. Procedite ga nakon toga. Ohlađenom pirinču dodajte so,...

    Opširnije
  • Sočivo na italijanski način

    Sočivo na italijanski način

    30.12.2021.

    Kao sinonimom za obilje i novac, sočivo je neizostavno jelo na italijanskoj novogodišnjoj trpezi. Tradicija verovatno potiče iz činjenice da sočivo ima oblik sličan novčićima. Sastojci: 400 g sočiva 3 glavice crnog luka 5 čenova belog luka 200 grama dimljene slanine 1/2 kg svežeg paradajza 5 kašičica Mutti pasiranog paradajza 4 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja začini - so, biber, paprika, origano, kari Priprema: Prethodne večeri potopite...

    Opširnije
  • Salata od spanaća sa senf dresingom

    Salata od spanaća sa senf dresingom

    18.12.2021.

    Pripremili smo za vas jednu brzinsku salatu, veoma osvežavajuću i zdravu, idelanu za dane posta. Sastojci: 60 g baby spanaća 100 g belog pasulja iz konzerve šaka pečenog kikirikija 3-4 čeri paradajza za dresing: 1 kašičica senfa 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 1 kašika jabukovog sirćeta 1 kašičica meda 1 kašičica soli Priprema: Baby spanać stavite u činiju, a pasulj ocedite od vode i sipajte u spanać. Čeri paradajz...

    Opširnije
  • Kukuruzni griz u paradajz sosu

    Kukuruzni griz u paradajz sosu

    09.12.2021.

    Pravi biser etno-kuhinje, u kombinaciji sa paradajz umakom, dobija novo ruho. Sastojci: Za griz: 900 ml vode 1 kašičica soli 400 g kukuruznog brašna Za umak: 3 kašike Carapelli ekstra devičanskoog maslinovog ulja 150 g sitno naseckanog crnog luka 200 ml Mutti Passata 390 g Mutti pelat 2 kašike Worcestershire umaka 1 kašika Basso balsamico 1 kašičica Azucar Defmero smeđeg šećera so, biber Priprema: U proključalu slanu vodu uspite kukuruzno...

    Opširnije
logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt