najbolja ulja italije

Slani recepti

  • Kapreze salata sa avokadom

    Kapreze salata sa avokadom

    09.06.2019.

    Leto je skroro tu, a sa njim i vrućine, kada nam više toliko ne prija teška hrana. Upravo ova italijanska salata je ono što će vam osvežiti tropske temperature. Sastojci: 1 avokado 2 paradjza 100 g mocarele šaka rukole nekoliko listića svežeg bosiljka so i biber 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja  Basso aceto balsamico Priprema: Paradajz isecite na kolutove. Avokado presecite na pola, izvadite košticu, kašikom...

    Opširnije
  • Sadre in saor

    Sadre in saor

    03.06.2019.

    Sadre in saor tradicionalno je venecijansko predjelo. Njegov očaravajući slatko-kiseli ukus osvojiće vas na prvi zalogaj. Sastojci: 500 g Il Capitano sardina  2 glavice crnog luka 1 kašika Azucar Demero smeđeg šećera  130 ml sirćeta 30 g pinjola 30 g belog suvog grožđa Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje (možete poručiti OVDE) brašno 1 kašika soli Priprema: Sardine blago uvaljate u brašno i lagano propržite na ekstra devičanskom...

    Opširnije
  • Dagnje na mornarski način (Cozze alla marinara)

    Dagnje na mornarski način (Cozze alla marinara)

    28.05.2019.

    Nemojte da vas naziv ovog jela odvrati od kulinarske avanture. Priprema nije komplikovana a ljubitelji morskih plodova biće oduševljeni ovim delikatesom. Sastojci : 1 kg svežih dagnji 4 kašike Carapelli ekstradevičanskog maslinovog ulja  1 čaša belog vina 1 čen belog luka 1 supena kašika prezli 1/2 šolje Mutti pasiranog paradajza  svež seckan peršun ljuta papričica po ukusu  Priprema: Dobro operite dagnje u hladnoj vodi. Žicom...

    Opširnije
  • Teleći medaljoni sa paradajz sosom i maslinama

    Teleći medaljoni sa paradajz sosom i maslinama

    20.05.2019.

    Iako je sredina maja, hladni dani nas ne napuštaju, te stoga evo jednog odličnog recepta da vas malo ugreje. Sastojci: 800 g telećeg mesa 100 g slanine 100 g kačkavalja so, biber majčina dušica Za premazivanje: ½ kašičice mlevene paprike 1 kašika senfa ½ kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja  Za sos: 1 glavica crnog luka 2 čena belog luka 300 ml Mutti pelati  so, biber majčina dušica 15 komada Il Capitano...

    Opširnije
  • Stek Milaneze

    Stek Milaneze

    09.05.2019.

    Pravi italijanski ručak za iskusne gurmane!

    Opširnije
  • Piletina “bolonja”

    Piletina “bolonja”

    29.04.2019.

    Pikantna piletina biće sjajno osveženje za vaš praznični jelovnik. Sastojci (za 4 osobe): 4 komada pilećih fileta 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja  so, biber 500 g Il Capitano šampinjona  300 g Mutti pelata  1/2 kašičice seckanog majorana kašika seckanog bosiljka slatka aleva paprika 200 g pavlake za kuvanje 250 g Mutti cherry (poručite OVDE) 500 g mešanog mlevenog mesa 1 jaje 125 g rendanog parmezana...

    Opširnije
  • Posna čorba od paradajza sa bosiljkom

    Posna čorba od paradajza sa bosiljkom

    23.04.2019.

    Ako postoji idelana čorba za ovaj period, onda je to upravo ova! Sastojci: 1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja  30 g nemasnog putera 1 srednji luk, sitno isceckan 1.2 kg Mutti pelata  so i biber po ukusu 1 l povrćnog bujona 20 listova svežeg bosiljka Priprema: Zagrejte ekstra devičansko maslinovo ulje i puter u loncu. Dodajte iseckan luk i dinstajte ga nekoliko minuta na srednjoj vatri. Sipajte paradajz iz konzerve. Dodajte so i biber po ukusu....

    Opširnije
  • Ćabata sa povrćem

    Ćabata sa povrćem

    13.04.2019.

    Sjajno tradicionalno italijansko predjelo, idealno za vegeterijance i one koji poste. Sastojci: 2 komada hleba ćabata 1 crvena paprika 1 zelena paprika ½ patlidžana 200 g Mutti čeri paradajza 6 komada crnih Il Capitano crnih maslina so, biber 200 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 2 grančice svežeg bosiljka Priprema: Paprike nasecite na trake. Patlidžan nasecite na kockice i stavite ga u possuu sa slanom vodom, kako bi se gorčina uklonila. Nakon toga povrće,...

    Opširnije
  • Posni pirinač sa paradajzom

    Posni pirinač sa paradajzom

    08.04.2019.

    Kada se spoje dva italijanske kulinarske zvezde – paradajz i pirinač, ukus je zagarantovan. Sastojci: 220 g Riso Gallo Arborio pirinča  600 ml pilećeg bujona 200 g Mutti pelata  1 kašika maslaca 1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja  ½ crnog luka 1 čen belog luka so i biber po ukusu Priprema: Zagrejte ekstra devičansko maslinovo ulje i dodajte seckani crni i beli luk da se dinstaju, dok ne omekšaju pa potom dodajte...

    Opširnije
  • Italijanska musaka

    Italijanska musaka

    30.03.2019.

    I Italijani imaju svoju musaku i jako su ponosni na nju. Uverite se i zašto! Sastojci: 1 pakovanje Rummo paste (poručite OVDE ) Za bešamel: 3 kašike maslaca 6 kašika brašna 2,5 šolje mleka so, biber muskatni oraščić 1 šolja jogurta 1 kašika kisele pavlake 1 kriška belog sira 1 jaje Za sos od mesa: 3 crna luka 400 g mlevenog mesa so, biber 2 dl Mutti passata (poručite OVDE ) Priprema: Pastu skuvajte i polovinu sipajte u...

    Opširnije
logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt