najbolja ulja italije

Slani recepti

  • Obrok salata sa pastom i skušom

    Obrok salata sa pastom i skušom

    21.05.2022.

    Delimo sa vama idealan ručak za vrele dane.   Sastojci: 200 g Rummo fuzila 1 konzerva La Perla skuša fileta 200 g Il Capitano kukuruza šećerca majonez so 100 g čeri paradajza rukola 100 g Il Capitano zelenih maslina   Priprema: Skuvajte testeninu i ostavite je da se ocedi i prohladi. U dublju činiju stavite skušu, pa dodajte kukuruz i testeninu. Dodajte majonez i so i dobro promešajte. Na kraju dodajte čeri paradajz, masline i rukolu.

    Opširnije
  • Italijanske ćuftice sa kantarionom

    Italijanske ćuftice sa kantarionom

    12.05.2022.

    Proleće u Toskani, ali na vašem stolu. Sastojci: 400 g mešanog mlevenog mesa 3-4 kašike prezli glavica crnog luka so, biber jaje 2 grančice kantariona 8 režnjeva šunke 2 kašike putera 400 g Rummo taljatela 300 ml mleka 100 g sira pola vezice bosiljka Priprema: Očistite crni luk i iseckajte ga. U činiju sa mesom dodajte seckani luk, jaje, prezle, so i biber, pa sve dobro promešajte. Grančice kantariona operite, prosušite i otkinite osam...

    Opširnije
  • Vegetarijanska pica

    Vegetarijanska pica

    30.04.2022.

    Bilo da ste vegeterijanac ili ne, ova jednostavna, a preukusna pica, biće pravi izbor. Sastojci: 300 g brašna    150 ml mlake vode        20 g svežeg kvasca       20 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 150 g sira gauda           250 g paradajza 250 ml Mutti paradajz pirea so, origano sveži bosiljak Priprema: Izmrvite kvasac, dodajte mlaku...

    Opširnije
  • Torta pasqualina s ricottom, jajima i spanaćem

    Torta pasqualina s ricottom, jajima i spanaćem

    18.04.2022.

    Torta pasqualina je italijanski slasni specijalitet koji se tradicionalno priprema za Vaskrs. Sastojci za testo: 300 g glatkog brašna 100 g integralnog brašna 50 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 1 kašičica soli 1 kesica suvog kvasca 250 ml mlake vode Sastojci za nadev od spanaća: 400 g spanaća 200 g graška 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 1 čen belog luka prstohvat soli sveže mleveni biber 1/2 kašičice...

    Opširnije
  • Prolećno varivo sa patlidžanom

    Prolećno varivo sa patlidžanom

    03.04.2022.

    Idealan recept za one koje žele ukusno jelo u najboljoj kombinaciji povrća i mesa. Sastojci: 100 suvih šljiva 2 mlada luka 500 g junetine 2 patlidžana 500 ml Mutti paradajz sosa 50 g Il Capitano crnih maslina ¼ kašičice muskatnog oraščića 3 paprike babure  2 mlade tikvice 2 kašike maslaca ¼ kašičice kajdžuna nekoliko zrna bibera so Priprema: U većoj šerpi i na srednjoj temperaturi otopite maslac. Mladi luk dobro operite, pa...

    Opširnije
  • Fuzili sa svežim povrćem

    Fuzili sa svežim povrćem

    27.03.2022.

    Jedan vrlo lagani italijanski recept, za sve koji žele zdrav i izbalansiran obrok. Sastojci: 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 1 srednji luk 1 šolja Mutti cherry paradajz 1 velika tikvica 2 sveža klipa kukuruza ili kesa smrznutog 250 g  Rummo fusilli 1/2 šolje mocarela sira 4 kašike putera   Priprema: Rernu zagrejte na 190 stepeni, a pastu skuvajte. Puter istopite na srednjoj temperaturi, a onda nastavite da ga kuvate. Prvo će se...

    Opširnije
  • Rolnice od plavog patlidžana punjene pirinčem

    Rolnice od plavog patlidžana punjene pirinčem

    14.03.2022.

    Nemojte da vas naziv ovog specijaliteta uplaši, veoma jednostavno se priprema. Sastojci: 2 komada plavog patlidžana 50 g Riso Gallo Arborio pirinča 2 glavice crnog luka 2 čena belog luka 1 paprika 3 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 3 kašike sirnog namaza 100 ml belog vina so, biber po ukusu neutralna pavlaka po želji Priprema: Plavi patlidžan isecite na što tanje kriške, posolite i ostavite da odstoji i pusti vodu. Pirinač skuvajte,...

    Opširnije
  • Detoks paradajz supa

    Detoks paradajz supa

    02.03.2022.

    Detoks baziran na sedmodnevnom konzumiranju ove supe pokazao se kao veoma zdrav i efikasan. Sastojci: 800 ml Mutti polpa 1.5 l vode 2 komada crvene paprike 6 glavica crnog luka 500 g zelja 1 kg celera (koren i lišće) 1 povrćna kocka za supu so po ukusu Priprema Povrće isecite na male komadiće i kuvajte u vodi na jakoj vatri oko desetak minuta, pa nakon toga na laganoj vatri dok povrće ne omekša. Pred kraj dodajte kocku supe i so po želji.

    Opširnije
  • Lazanje za početnike

    Lazanje za početnike

    15.02.2022.

    Ne morate biti vrhunski kuvar da biste uživali u ovom italijanskom specijalitetu. Sastojci: 500 g mesa 500 ml Mutti pasiranog paradajza 1 glavica luka 8 listova paste za lazanju 250 g rikota sira 150 g kačkavalja 2 čena belog luka 150 ml vode suvi začini, origano ili bosiljak 3 kašike Carapelli ekstra devičanskog ulja Priprema: Na ugrejanom ekstra devičanskom maslinovom ulju propržite meso, dodajte crni i beli luk pa dinstajte dok tečnost ne uvri. Sipajte pasirani paradajz,...

    Opširnije
  • Rižoto sa tikvicama i slaninom

    Rižoto sa tikvicama i slaninom

    03.02.2022.

    Rižoto je uvek dobrodošao kao prilog, ali podjednako je dobar i kao kompletan obrok. Sastojci: 200 g Riso Gallo Arborio pirinča 1 tikvica 1 šargarepa 1 crni luk 3 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 100 g slanine bujon od povrća so, biber, peršun, majčina dušica Priprema: Tikvicu narežite na kockice. Luk i šargarepu, koje ste prethodno sitno naseckali, kratko propržite na ekstra devičanskom maslinovom pa zalijte sa malo bujona...

    Opširnije
logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt