najbolja ulja italije

Slani recepti

  • Kuglice od pirinča punjene sirom

    Kuglice od pirinča punjene sirom

    10.01.2022.

    Ovi slasni zalogaji su toliko dobri, da mogu lako preuzeti ulogu glavnog jela. Sastojci: 200 g Riso Gallo Arborio pirinča 1 kašičica soli 1/2 kašičice bibera 1 jaje 1 kašika brašna malo tvrdog sira, isečenog na kockice ivice 1 cm jaje, brašno i mrvice za pohovanje Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje  Priprema: Kuvajte pirinač 15 minuta i sklonite ga da odstoji isto toliko vremena. Procedite ga nakon toga. Ohlađenom pirinču dodajte so,...

    Opširnije
  • Sočivo na italijanski način

    Sočivo na italijanski način

    30.12.2021.

    Kao sinonimom za obilje i novac, sočivo je neizostavno jelo na italijanskoj novogodišnjoj trpezi. Tradicija verovatno potiče iz činjenice da sočivo ima oblik sličan novčićima. Sastojci: 400 g sočiva 3 glavice crnog luka 5 čenova belog luka 200 grama dimljene slanine 1/2 kg svežeg paradajza 5 kašičica Mutti pasiranog paradajza 4 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja začini - so, biber, paprika, origano, kari Priprema: Prethodne večeri potopite...

    Opširnije
  • Salata od spanaća sa senf dresingom

    Salata od spanaća sa senf dresingom

    18.12.2021.

    Pripremili smo za vas jednu brzinsku salatu, veoma osvežavajuću i zdravu, idelanu za dane posta. Sastojci: 60 g baby spanaća 100 g belog pasulja iz konzerve šaka pečenog kikirikija 3-4 čeri paradajza za dresing: 1 kašičica senfa 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 1 kašika jabukovog sirćeta 1 kašičica meda 1 kašičica soli Priprema: Baby spanać stavite u činiju, a pasulj ocedite od vode i sipajte u spanać. Čeri paradajz...

    Opširnije
  • Kukuruzni griz u paradajz sosu

    Kukuruzni griz u paradajz sosu

    09.12.2021.

    Pravi biser etno-kuhinje, u kombinaciji sa paradajz umakom, dobija novo ruho. Sastojci: Za griz: 900 ml vode 1 kašičica soli 400 g kukuruznog brašna Za umak: 3 kašike Carapelli ekstra devičanskoog maslinovog ulja 150 g sitno naseckanog crnog luka 200 ml Mutti Passata 390 g Mutti pelat 2 kašike Worcestershire umaka 1 kašika Basso balsamico 1 kašičica Azucar Defmero smeđeg šećera so, biber Priprema: U proključalu slanu vodu uspite kukuruzno...

    Opširnije
  • Fegato ala venecijana

    Fegato ala venecijana

    30.11.2021.

    Teleća džigerica pripremljena na ovakav način, pravi je delikates među Italijanima. Sastojci: 500 g teleće džigerice 3 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 2 kašike brašna 3 glavice crnog luka sok od pola limuna 1 kašika peršuna so i biber po ukusu Priprema: Šnicle džigerice uvaljajte u brašno, pa kratko propržite na ekstra devičanskom maslinovom ulju. Dodajte luk, pa kad omekne, posolite, pobiberite i pospite limunom i...

    Opširnije
  • Brzi keto zalogajčići od tikvica

    Brzi keto zalogajčići od tikvica

    18.11.2021.

    Ukoliko ste pobornik ovakvog vida ishrane, a dosadilo vam je da stalno spremate iste receprte, evo našeg predloga. Sastojci: 1 tikvica srednje veličine 125 g mozzarella sira 100 g čeri paradajza malo luka, bosiljka ili drugog začina po želji malo soli 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja   Priprema :   Tikvice isecite na pločice, posolite, dodajte začine pa premažite ekstra devičanskim maslinovim uljem i usitnjenim lukom. Pecite desetak minuta...

    Opširnije
  • Musaka od testenine

    Musaka od testenine

    03.11.2021.

    Jednostavna osnova, bogati dodaci i uz malo kreativnosti, pravi gurmanski zalogaj. Sastojci: 500 g Rummo pene rigate 100 g slanine 4 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja so, biber 200 g buđavog sira po izboru 2 prstohvata slatke mlevene paprike Priprema: Testeninu stavite u vodu i kuvajte desetak minuta, pa je dobro ocedite. Rernu zagrejte na 200 stepeni. Nasecite slaninu na trake i kratko je propržite na vrućem ulju. Zatim je izvadite i pomešajte sa...

    Opširnije
  • Salata sa kukuruzom šećercem

    Salata sa kukuruzom šećercem

    25.10.2021.

    Salata koja se brzo sprema, a još brže pojede. Sastojci: 425 g Il Capitano kukuruz u zrnu šećerac 100 g čeri paradajza 400 ml kisele pavlake 250 g feta sira so, origano, pečeni susam Priprema: Susam sipajte u tiganj, pa ga propecite na srednje jakoj vatri, dok ne dobije zlatno-žutu boju. Šećerac  kuvajte pet minuta, dobro ga ocedite i ostavite desetak minuta da se malo ohladi. Čeri isecite na polovine i stavite ih na ubrus da upiju višak vode. Sir...

    Opširnije
  • Italijanski štapići

    Italijanski štapići

    16.10.2021.

    Jednostavno – preukusni! Sastojci: Nadev: 200 g Mutti pizza sos 200 g šunke 40 g parmezana 1 kašičica origana Testo: 20 g svežeg kvasca 100 ml mleka 1 kašičica Azucar Demero smeđeg šećera 700 g brašna 250 g maslaca 100 g krem sira 1 jaje 1 kašičica soli 1 jaje za premazivanje Priprema: U blender sipajte pizza sos, narezanu šunku, parmezan i sve dobro usitnite. Na kraju dodajte origano. Kvasac izmrvite, prelijte toplim mlekom,...

    Opširnije
  • Pirinač sa jajima

    Pirinač sa jajima

    10.10.2021.

    Ovo jelo izgleda kao da je iz vrhunskog restorana, a vrlo ga jednostavno možete pripremiti u kućnom okruženju. Sastojci: 3 kašike Carapelli ekstra devičanskoog maslinovog ulja 1 i 1/2 šolja Riso Gallo Blond Integrale pirinča 1/2 kašike rendanog đumbira 1 crni luk 1 paradajz 100 g graška 2 šargarepe 1/2 kašičice soli 2 jajeta so 2 kašike peršuna Priprema: Povrće iseckajte i pržite na ekstra devičanskom maslinovom ulju, na blagoj...

    Opširnije
logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt