Slani recepti
Pirinač sa pečurkama i začinskim biljem
07.09.2021.Aromatične pečurke, puno začinskog bilja i brusnice čine neodoljivu kombinaciju koju jednostavno morate probati. Sastojci: 400 g Pronto seckanih šampinjona 1/2 kašičice semenki kima 2 glavice crnog luka 1 zeleni čili, iseckan 2 kašičice paste od đumbira i belog luka 1/4 kašičice mlevene kurkume 1/4 kašičice crvenog čilija u prahu 2 kašičice mlevenog korijandera 1 kašičica svežeg korijandera 1 paradajz, iseckan 1/2 kašičice...
OpširnijeSicilijanski prilog od krompira
29.08.2021.Idealno kao prilog ili toplo predjelo, vegeterijanci će ga posebno voleti. Sastojci: 1 kg crvenog krompira 1 glavica crnog luka 1 kašika kapara 100 g Il Capitano zelenih maslina bez koštice 1 kašičica Azucar Demero smeđeg šećera 0,5 dl belog sirćeta 5 kašika Carapelli ekstradevičanskog maslinovog ulja so i biber Priprema: Oljuštite krompir, operite i isecite ga na kockice. Oljuštite luk, tanko ga isecite i propržite u dubljem tiganju na...
OpširnijePatlidžan na italijanski način
16.08.2021.Jelo koje nikada ne izlazi iz mode. Sastojci: 1 kg patlidžana 200 g kačkavaljaso, biber 1 kg paradajza, 3 čena belog luka bosiljak, origano, italijanski začini Carapelli ekstra devičansko ulje 2 kašike parmezana Sastojci: Plavi paradajz operite i uzdužno isecite na deblje kriške. Ovako pripremljene šnitove stavite u slanu ključalu vodu i kuvajte oko pet minuta. Kuvajte jednu po jednu krišku. Procedite i ohladite. Spremite sos od paradajza - paradajz operite,...
OpširnijeSavršena letnja salata iz Italije
28.07.2021.Burrata sir, dinje, pršuta, bosiljak… Da li je potrebno još nešto reći? Sastojci: 100 g pršute 400 g dinje 200 g burrata sira 100 g cherry paradajza veza svežeg bosiljka 2 kašike džema od smokava pola limuna (sok) 1 kašičica tucane paprike 1 kašika meda 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 1 kašika Basso aceto balzamiko 50 g oraha 50 g ostalih orašastih plodova Priprema: Grlijute kratko tanko...
OpširnijeLetnja osvežavajuća čorba od graška
19.07.2021.Zdrava ishrana ne bira godišnje doba, tako da i leti svom organizmu morate priuštiti dovoljno minerala. Sastojci: 600 g mladog graška 1 glavica luka 1 kašičica mlevene paprike 300 g šargarepe 1 kašika brašna 1 veza mirođije 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 1 l juneće supe mešavina začina, biber Priprema: Luk i šargarepu isecite na kockice, a mirođiju sitno iseckajte. Na malo ekstra devičanskog...
OpširnijePikantna goveđa obrok salata
07.07.2021.Sjajna ideja za ukusan ručak ili večeru za čiju pripremu nije potrebo provesti sate pored šporeta, što nam ovih dana baš ide u prilog. Sastojci: 300 g goveđeg filea pola crvenog luka, tanko isečenog 1 krastavac zelena salata ili mladi spanać Za preliv: 2-3 čena belog luka ljuta papričica po izboru so 3 kašike svežeg soka od limete 1 kašika Azucar Demero smeđeg šećera 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja Priprema:...
OpširnijePileća piccata sa prelivom od limuna
05.04.2021.Jednom kada probate ovu pikantnu, a opet nežnu piletinu, nećete oklevati da je napravite za prijatelje. Sastojci: 8 polovina pilećih prsa bez kostiju 2 jajeta 2 kašike plus 1/4 šolje suvog belog vina 5 kašika limunovog soka 3 čena belog luka, izgnječenog 1/8 kašičice sosa od ljute paprike 1/2 šolje brašna 1/2 šolje rendanog parmezana 1/4 šolje mlevenog svežeg peršuna 1/2 kašičice soli 3 kašičice Carapelli...
OpširnijeBrokoli na sicilijanski način
27.03.2021.Italijani obožavaju brokoli, a jedna od omiljenih kombinacija im je sa inćunima. Sastojci: 2 kašike Il Capitano crnih maslina 8 fileta inćuna 1 crveni luk 60 g gaude 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 10 šolja brokolija 2 šolje crvenog vina so Priprema: Iseckajte masline, sir, inćune i crveni luk. Pomešajte sve sastojke s ekstra devičanskim maslinovim uljem, posolite i ostavite sa strane. U vatrostalnu posudu slažite red brokolija...
OpširnijePiletina sa pirinčem i karijem
18.03.2021.Pirinač i piletina – nepresušna osnova za maštovite kombinacije. Donosimo vam jednu od njih. Sastojci: 500 g pilećih grudi, bez kostiju 400 g Riso Gallo arborio pirinča 1 glavica crnog luka 100 ml Mutti polpa ½ šolje bujona od pileća 2 kašike karija 1 kašičica soli 400 g Mutti sosa 2 kašike soka od limuna peršun za dekorisanje Priprema: Pirinač skuvajte u posoljenoj vodi i ostavite da se procedi. Pileće grudi iseckajte na...
OpširnijePita od tikvica bez kora
09.03.2021.Ako niste vični u kuhinji, odabrali smo ovaj lagani recept za vas. Sastojci: 3 jaja 1 dcl Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 500 g tikvica 300 g brašna 1 prašak za pecivo 2 kašike kisele pavlake 5 kašika griza so, biber 1 glavica crnog luka 1 kašika seckanog peršuna 100 g parmezana Priprema: Tikvice iseckajte na kolutove, posolite, ostavite da odstoje i dobro ih ocedite. Luk iseckajte sitno. U posudu stavite jaja, umutite i dodajte ostale...
Opširnije