najbolja ulja italije

Slatki recepti

  • Pečene kruške sa plavim sirom

    Pečene kruške sa plavim sirom

    26.02.2016.

      Savršen spoj nespojivih ukusa. Na vama je da odaberete da li će ovo jelo biti na trpezi kao predjelo, salata ili dezert. Kako god, gastronomski užitak je zagarantovan. Za ovaj recept potrebno Vam je: •     Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje 2 kašike •    plavi sir 100g •    kruška 2 komada •    med 2 kašike •    so, biber, začini po ukusu...

    Opširnije
  • Biancomangiare, sicilijanska lepotica

    Biancomangiare, sicilijanska lepotica

    11.02.2016.

    Biancomangiare, tradicionalna sicilijanska poslastica se na Siciliji priprema još od 12 veka. Napravite je sami, jer vam je potrebno svega nekoliko sastojaka: Potrebno je: •    1 lit bademovog mleka (može da posluži i kravlje), •     250 gr šećera,  •    100 gr skroba za kolače, •     Loacker čokolada (po želji može i kandirano voće, cimet, mleveni pistaći, sirupi ili rendana korica...

    Opširnije
  • Sicilijanski cannoli sa pomorandžom

    Sicilijanski cannoli sa pomorandžom

    04.02.2016.

    Unesite malo mediteranskog šmeka u vašu kuhinju uz Cannoli (od reči cannolo - "male tube"), ukusni, kremasti specijalitet. Sve što vam je potrebno je: •    2 šoljice pšeničnog belog brašna •    1 mala kašika mlevenog cimeta •    2 kašike kokosovog ulja •    1 kašika kristal šećera •    pola male kašike...

    Opširnije
  • Cantucci di Prato, italijanski kolačići sa bademom

    Cantucci di Prato, italijanski kolačići sa bademom

    18.01.2016.

    Cantucci su jednostavni, suvi kolačići koje karakterišu bademi kao jedan od glavnih sastojaka. Uopšte ih nije teško napraviti kod kuće. U Toskani, cantucci di Prato tradicionalno se služe na kraju obroka uz čašu toskanskog desertnog vina. Evo jednog tradicionalnog recepta: Sastojci:      3 šoljice brašna      1 šoljica kristal-šećera+malo za posipanje      Carapelli...

    Opširnije
  • Slatki italijanski pirinač na dva načina

    Slatki italijanski pirinač na dva načina

    13.01.2016.

    Za hladne, januarske dane, idealne su poslastice sa „jakim“ ukusima. Za ove recepte, potrebno vam je malo vremena i nekoliko kvalitetnih sastojaka i uživaćete u sočnom, kremastom slatkišu: Karamel fantazija Sastojci: •    250 gr Riso Gallo Arborio pirinča •    litar mleka •    par kapi ekstrakta vanile •    100 g Azucar Demero smeđeg šećera •    prstohvat soli...

    Opširnije
  • Torta con pompelmo (italijanski praznični kolač)

    Torta con pompelmo (italijanski praznični kolač)

    07.01.2016.

    Sastojci: 1 šoljica Azucar Demero smeđeg šećera 2 grejpfruta ½ šoljice punomasnog mleka  3 jaja 2/3 šoljice Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 1 puna šoljica integralnog brašna 3/4  šoljice običnog brašna 1 ½ kašičice praška za pecivo ¼ kašičice sode bikarbone ¼ kašičice soli puter za podmazivanje pleha Za preliv: ½ šoljice Azucar Demero...

    Opširnije
  • Panettone – italijanski praznični slatki hleb

    Panettone – italijanski praznični slatki hleb

    30.12.2015.

    Panettone, slatki hleb, je nezaobilazna poslastica na italijanskim trpezama za vreme novogodišnjih i božićnih praznika. Prošaran kandiranim voćem, hrskavih korica, a vazdušast  unutra, nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Sastojci: •    225g otopljenog i ohlađenog putera •    Malo Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja •    380ml mlake vode •    1 i 1/2 kašika suvog...

    Opširnije
  • Panforte di Siena

    Panforte di Siena

    21.12.2015.

    Panforte je kolač italijanskog porekla, a u bukvalnom prevodu znači tvrdi, jaki, aromatični (forte) hleb (pane). Tradicionalno se sprema za Božić i novogodišnje praznike. Iako je Panforte poreklom iz Siene, priprema ga se u mnogim regijama Italije a sastojci naravno variraju. Kolač je veoma specifičan, sastojci su karamel na bazi šećera i meda, jezgrasto i suvo voće, sasvim malo brašna i začini. Čokolada može da ide, ali i ne mora dok parčići panforte...

    Opširnije
  • Cavallucci, tipični toskanski kolačići

    Cavallucci, tipični toskanski kolačići

    07.11.2015.

    Ovi toskanski kolačići nisu preterano lepi, niti šareni i vizuelno primamljivi... oni su nepravilnog oblika i posuti brašnom. Ipak, tako rustični i skromni naizgled, neverovatno su slatki i ukusni, puni finih sastojaka i začina. Potrebno je: •    650 g brašna •    350 g Azucar Demero smeđeg šećera •    Malo Carapelli ekstradevičanskog maslinovog ulja •    200 g oraha...

    Opširnije
  • Firentinski kolač Sciacciata

    Firentinski kolač Sciacciata

    27.10.2015.

    Čuveni firentinski beli kolač Sciacciata, odlično se slaže uz sve tople napitke, a možete ga kombinovati i sa drugim kremastim poslasticama ili ga ukrasiti šlagom umesto šećerom u prahu, što je odlika originalnog recepta. Potrebno je: •    30 gr Carapelli ekstradevičanskog maslinovog ulja •    200 gr brašna •    150 gr šećera •    100 gr mleka •    2...

    Opširnije
logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt