najbolja ulja italije

Slani recepti

  • Pirinač sa jajima

    Pirinač sa jajima

    10.10.2021.

    Ovo jelo izgleda kao da je iz vrhunskog restorana, a vrlo ga jednostavno možete pripremiti u kućnom okruženju. Sastojci: 3 kašike Carapelli ekstra devičanskoog maslinovog ulja 1 i 1/2 šolja Riso Gallo Blond Integrale pirinča 1/2 kašike rendanog đumbira 1 crni luk 1 paradajz 100 g graška 2 šargarepe 1/2 kašičice soli 2 jajeta so 2 kašike peršuna Priprema: Povrće iseckajte i pržite na ekstra devičanskom maslinovom ulju, na blagoj...

    Opširnije
  • Rosti od krompira i luka sa poširanim jajetom

    Rosti od krompira i luka sa poširanim jajetom

    04.10.2021.

    Jednostavno a zasiti vrlo brzo. Sastojci: 800 g crvenog krompira 150 g crnog luka 1 kašika gustina 60 g pinjola 4 kašike bosiljka 3 kašike Basso aceto balsamico 6 kašika Carapelli ekstra devičanskog ulja 4 jaja 3 kašike putera Priprema: Krompir operite i kuvajte u posoljenoj vodi oko 15 minuta. Ocedite ga i ostavite da se ohladi. Luk oljuštite i isecite na tanke kolutove. Krompir oljuštite i grubo izgnječite i pomešajte sa lukom. Masu...

    Opširnije
  • Zdrave ćuftice u belom sosu

    Zdrave ćuftice u belom sosu

    28.09.2021.

    Ove preukusne loptice ulepšaće svako okupljanje u vašem domu. Sastojci: 500 g mlevenog mesa 1 kašičica soli 100 g Riso Gallo Arborio pirinča 1 glavica luka 1 jaje Sos: ½ dl Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 1 kašika brašna pola kašičice mirođije pola litre mleka 1 kisela pavlaka biber, mešavina začina Priprema: U meso dodajte so, pirinač, luk i jaje pa dobro promešajte i oblikujte male ćufte. Ćufte izručite u...

    Opširnije
  • Tart sa pečurkama i prazilukom

    Tart sa pečurkama i prazilukom

    22.09.2021.

    Ne treba vam puno vremena i veštine za ovo jesenje remek-delo. Sastojci za koru: 100 g belog brašna 125 g speltinog brašna 100 g maslaca 2 kašike kisele pavlake malo soli Sastojci za nadev: 1 manja tikvica 3 jaja 400 g La Perla pečuraka 100 g praziluka 250 g sira so i biber suvi začin Priprema: Prvo umesite testo od navedenih sastojaka i stavite ga u kesu, pa u frižider na 30 minuta. U međuvremenu dinstajte seckani praziluk, pa dodajte seckane tikvice i...

    Opširnije
  • Fuzili sa bundevom i spanaćem

    Fuzili sa bundevom i spanaćem

    16.09.2021.

    Ovo preukusno jelo od testenine sa pančetom, bundevom i spanaćem idelan je predlog za zdravu večeru, a svež ruzmarin daje nastupajućoj jeseni dodatni egzotični ukus. Sastojci 350 g Rummo fuzila 200 g pančete 1 ½ kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 750 g bundeve isečene na kockice 2 grančice ruzmarina pola kašičice čili pahuljica 3 čena belog luka 100 g mladog lista spanaća narendan parmezan Priprema: Pančetu propržite oko pet minuta dok...

    Opširnije
  • Pirinač sa pečurkama i začinskim biljem

    Pirinač sa pečurkama i začinskim biljem

    07.09.2021.

    Aromatične pečurke, puno začinskog bilja i brusnice čine neodoljivu kombinaciju koju jednostavno morate probati. Sastojci: 400 g Pronto seckanih šampinjona 1/2 kašičice semenki kima 2 glavice crnog luka 1 zeleni čili, iseckan 2 kašičice paste od đumbira i belog luka 1/4 kašičice mlevene kurkume 1/4 kašičice crvenog čilija u prahu 2 kašičice mlevenog korijandera 1 kašičica svežeg korijandera 1 paradajz, iseckan 1/2 kašičice...

    Opširnije
  • Sicilijanski prilog od krompira

    Sicilijanski prilog od krompira

    29.08.2021.

    Idealno kao prilog ili toplo predjelo, vegeterijanci će ga posebno voleti. Sastojci: 1 kg crvenog krompira 1 glavica crnog luka 1 kašika kapara 100 g Il Capitano zelenih maslina bez koštice 1 kašičica Azucar Demero smeđeg šećera 0,5 dl belog sirćeta 5 kašika Carapelli ekstradevičanskog maslinovog ulja so i biber Priprema: Oljuštite krompir, operite i isecite ga na kockice. Oljuštite luk, tanko ga isecite i propržite u dubljem tiganju na...

    Opširnije
  • Patlidžan na italijanski način

    Patlidžan na italijanski način

    16.08.2021.

    Jelo koje nikada ne izlazi iz mode. Sastojci: 1 kg patlidžana 200 g kačkavaljaso, biber 1 kg paradajza, 3 čena belog luka bosiljak, origano, italijanski začini Carapelli ekstra devičansko ulje 2 kašike parmezana Sastojci: Plavi paradajz operite i uzdužno isecite na deblje kriške. Ovako pripremljene šnitove stavite u slanu ključalu vodu i kuvajte oko pet minuta. Kuvajte jednu po jednu krišku. Procedite i ohladite. Spremite sos od paradajza - paradajz operite,...

    Opširnije
  • Savršena letnja salata iz Italije

    Savršena letnja salata iz Italije

    28.07.2021.

    Burrata sir, dinje, pršuta, bosiljak… Da li je potrebno još nešto reći? Sastojci: 100 g pršute 400 g dinje 200 g burrata sira 100 g cherry paradajza veza svežeg bosiljka 2 kašike džema od smokava pola limuna (sok) 1 kašičica tucane paprike 1 kašika meda 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 1 kašika Basso aceto balzamiko 50 g oraha 50 g ostalih orašastih plodova Priprema: Grlijute kratko tanko...

    Opširnije
  • Letnja osvežavajuća čorba od graška

    Letnja osvežavajuća čorba od graška

    19.07.2021.

    Zdrava ishrana ne bira godišnje doba, tako da i leti svom organizmu morate priuštiti dovoljno minerala. Sastojci: 600 g mladog graška 1 glavica luka 1 kašičica mlevene paprike 300 g šargarepe 1 kašika brašna 1 veza mirođije 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 1 l juneće supe mešavina začina, biber Priprema: Luk i šargarepu isecite na kockice, a mirođiju sitno iseckajte. Na malo ekstra devičanskog...

    Opširnije
logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt